Целта ни е да сме първа политическа сила. Имаме ясна

...
Целта ни е да сме първа политическа сила. Имаме ясна
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Имаме листи с професионалисти и честни хора

„ Целта ни е да сме първа политическа мощ. Имаме ясна предизборна стратегия и проект за ръководство, подготвени листи с експерти и почтени хора. “ Това съобщи в ефира на БНР водачът на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя акцентира, че за идните парламентарни избори левицата залага на хора, опитни с експертността си и е формиран „ богат тим от професионализъм, честност, младост и умелост “.

Нинова разяснява и отдръпването на членове на Българска социалистическа партия. По-рано тази седмица Боян Чуков напусна структурите на политическата групировка и влезе във Вътрешна македонска революционна организация. Същото се случи с изключения от Българска социалистическа партия народен представител Иван Иванов, който ще бъде включен в листата на Вътрешна македонска революционна организация във Варна. „ Всеки е свободен да направи своя избор, а хората да си преценят за този избор и да вземат решение по какъв начин да гласоподават “, означи тя.

По думите ѝ фокусите в работата на Българска социалистическа партия ще са опазване на здравето, стопанска система, обучение, приходи, беднотия, неравноправие и екология. „ Все повече средства се отделят за опазване на здравето, само че качеството и достъпността до него не се усъвършенстват. Искаме лечебните заведения да не са търговски сдружения, а да са лечебни заведения, да се понижи Данък добавена стойност на медикаментите на 9%, с цел да станат по-достъпни, да се направи регионализация на опазването на здравето – във всеки район да има незабавна, доболнична и болнична помощ, да се контролират заплатите на хората, които работят в здравния бранш “, сподели още Нинова.

„ В образованието – държим на един учебник за един клас в цялата страна с обзор на наличието, което да бъде сведено до разбираемо за децата, да нарастват заплатите на учителите, тъй като те са хората, които са най-близо до проблемите в образованието “, добави още тя.

В новия парламент Българска социалистическа партия ще упорства за възобновяване на блиц контрола, месечен доклад на премиера пред Народното събрание, за трайно законодателство без лобизъм и предварителна оценка на кой оказва помощ един закон, както и за това парите на хората, платени от налози, да се харчат през Народното събрание.

Лидерът на левицата направи и равносметка за работата на 44-тото Народно заседание. „ Този парламент беше зависещ на премиера, което съществено трансформира основите и правилата на държавността, на правовата страна и парламентарната република “, безапелационна бе тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР