Целта ни е да съберем талантливи софтуерни разработчици и да

...
Целта ни е да съберем талантливи софтуерни разработчици и да
Коментари Харесай

Хакатон на Paysafe България поощрява нови идеи

Целта ни е да съберем надарени софтуерни разработчици и да ги вдъхновим да работят върху забавни задания, споделя Мирослав Божилов

„ Хакатонът е отражение на нашата корпоративна просвета, насърчаваща новите хрумвания “, споделя Мирослав Божилов, общоприет шеф на Paysafe България

В търсене на нови хрумвания, които да бъдат приложени в разплащателните решения и мобилните транзакции, финтех компанията Paysafe България провежда в края на месеца хакатон с награден фонд от 9500 евро за спечелилия и неговите подгласници на второ и трето място.

В конкуренцията ще могат да се включат до 20 тима, с до четирима души в екип, като ще се позволяват и самостоятелни участници. Състезанието ще се организира на 31 март и 1 април в бизнес постройка Capital Fort, София.

Три съществени провокации са във фокуса на хакатона:

Награда от 5 000 евро чака спечелилия в конкуренцията, а класиралите се на второ и трето място ще получат надлежно 3 000 евро и 1 500 евро, прецизираха от Paysafe България – водещ световен снабдител на цялостни разплащателни решения, отличен като най-голямата софтуерна компания в България за 2016 година

Проектите на участниците в Paysafe Hackathon Sofia ще бъдат оценени от потвърдени експерти с опит в ИКТ промишлеността, част от които са мениджъри на разнообразни посоки в Paysafe, а останалите са външни специалисти.

За задачите на хакатона и критериите, по които ще се сортират участниците и правят оценка техните разработки, описа Мирослав Божилов, общоприет шеф на Paysafe България.

Г-н Божилов, каква е задачата на хакатона, какъв краен резултат преследвате с тази самодейност?

Непрестанно търсим нови хрумвания, които да бъдат приложени в разплащателните решения и мобилните транзакции, както и разпространение на Paysafe като бранд и мечтано работно място за най-хубавите разработчици в страната. Инициативи като хакатона сигурно спомагат за по-добрата ни известност като шеф.

Основната ни цел е да съберем надарени софтуерни разработчици от района и да ги вдъхновим да работят върху забавни и настоящи задания. В Paysafe считаме за наше предопределение да сме измежду най-иновативните водачи във финтех бранша и точно заради това хакатонът е отражение на нашата корпоративна просвета, насърчаваща новите хрумвания.

По какви критерии ще бъдат определени участници те в хакатона?

Нашите критерии са ориентирани към софтуерна индиферентност, многообразие и самостоятелни качества.

Има ли желана развойна платформа или друго условие в процеса на създаването?

Ще предоставим запаси в GIT, както и ментори на място. Разбира се, ще приемем всяко работещо решение, стига то да дава отговор на заданието.

Какви са критериите, по които ще се правят оценка плановете на участниците в хакатона?

Ще обърнем внимание на равнището на дизайна, само че максимален приоритет ще се отдава на сходството на концепцията със заданието, както и на завършеността на решението.

Какво ще стане с отличените разработки след награждаването, изключително с тази преди всичко? Ще бъдат ли поети и доразвити?

Да, естествено – в случай че попаднем на истинска концепция с огромен капацитет, бихме могли да проявим интерес към спомагателна инвестиция.

Бихте ли привлекли създателите на най-хубавите разработки в екипа на компанията?

Да, допустимо е. Винаги сме подготвени да беседваме с надарени и стимулирани разработчици.

А какво ще стане с плановете, които не завоюват отличие – измежду тях също може да има положителни хрумвания? Ще получат ли и те някаква поддръжка?

Нашето жури е подбрано по този начин, че да поддържа участниците, само че в същото време и да направи справедлива и безпристрастна оценка. В този смисъл ще обърнем нужното внимание и на хрумвания, отвън класираните на първите три места, стига да бъдат в действителност положителни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР