„Целта ни е да подпомогнем младите хора в случаите, в

...
„Целта ни е да подпомогнем младите хора в случаите, в
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Дългият път да задържим младите в България е през инвестициите в образованието

„ Целта ни е да подпомогнем младежите в случаите, в които те имат интерес освен да се върнат в София и градовете където са разположени огромните работодатели, предлагащи високоплатени работни места, само че и в дребните обитаеми места. Това е повода да подкрепим и самия шеф. Не съществува българска компания, която да няма потребност от висококвалифицирани фрагменти. Около 10 000 са оповестените работни места в цялата страна. Основно се търсят икономисти и инженери”.

Така зам.-социалният министър Зорница Русинова  Зорница Русинова Зорница Русинова е магистър по интернационалните стопански връзки от Университета за разяснява, пред Нова тв, концепцията българите в чужбина да бъдат подтиквани да се завърнат у нас посредством разнообразни привилегии.

„ В момента над 6 000 са младежите, които учат в влиятелни университети във Англия. Около 1 200 в Шотландия, 1 400 във Виена и близо 7 000 учащи в Германия. Проведохме изследване измежду тези младежи и над 60% от тях имат предпочитание да се върнат в България”, добави Русинова.

„ За нас е значимо да подсигуряваме на всички тези младежи, които отиват да учат в влиятелни университети, че можем да ги подкрепим. Дългият път да задържим младите в България е през вложенията в образованието. Когато има качествено образование - приблизително и висше, огромна част от младежите ще останат у нас”, уточни още Зорница Русинова  Зорница Русинова Зорница Русинова е магистър по интернационалните стопански връзки от Университета за.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР