Целта ни е да бъдем първа политическа сила. Имаме ясна

...
Целта ни е да бъдем първа политическа сила. Имаме ясна
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Направихме богат отбор от професионализъм, почтеност, младост и опитност

„ Целта ни е да бъдем първа политическа мощ. Имаме ясна предизборна стратегия и проект за ръководство, подготвени листи с експерти и почтени хора. Стартираме с положителна акция, стъпваме върху четиригодишния си опит като безапелационна съпротива. Гледаме напред “. Това сподели пред БНР водачът на Българска социалистическа партия. Тя акцентира, че в листите левицата залага на хора, опитни с експертността си.
„ Направихме богат тим от професионализъм, честност, младост и умелост “, безапелационна е тя. Здравеопазване, стопанска система, обучение, приходи, беднотия и неравноправие, екология. Това ще са фокусите в работата на Българска социалистическа партия. „ От години имаме други възможности. Все повече средства се отделят за опазване на здравето, само че качеството и достъпността до него не се усъвършенстват. Искаме лечебните заведения да не са търговски сдружения, а лечебни заведения. Искаме понижаване на Данък добавена стойност за медикаментите на 9%. Искаме да има регионализация на опазването на здравето. Да се контролират заплатите на хората в здравния бранш. В образованието - държим на един учебник за един клас в цялата страна, да нарастват заплатите на учителите, цифровизация “, безапелационен бе водачът на Българска социалистическа партия.
 Археологията е младежката пристрастеност на Корнелия Нинова Археологията е младежката пристрастеност на Корнелия Нинова
Казват, че археологията е пристрастеност за цялостен живот. Ако човек не го е изпитал персонално, е мъчно да се опише тръпката да откриеш със собственит...
В предаването „ Неделя 150 “ Нинова добави: „ Работата на 44-тия парламент беше подчинена на премиера. Мнозинството произвеждаха нетрайно и лобистко законодателство, корупцията се залагаше в законите. Например, закупуването на медикаментите в държавните, в общинските и в частните лечебни заведения. Държавните и общинските би трябвало да вършат публични поръчки и търгове, а частните могат да се договарят непосредствено. Например, опитите за глезене на горската мафия, като разрешат безконтролната сеч на общински гори. Ние сме създали лист на лобистко законодателство “.
" В новия парламент ще настояваме за възобновяване на блиц контрола, да има месечен доклад на премиера пред Народното събрание, парите на хората, платени от налози, да се харчат през Народното събрание. Съдържанието на законодателството да е трайно, тъй като да вземем за пример Кодексът на труда е променян над 200 пъти. Да прекратим порочната процедура сред първо и второ четене на един закон да се вкарват промени в 17 други закона, имаме подобен случай. Намаляване на заплатите на депутатите и замразяването им “, безапелационна бе Корнелия Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР