Целта на закона за разследване и контрол на главния прокурор

...
Целта на закона за разследване и контрол на главния прокурор
Коментари Харесай

Лавина от доноси срещу себе си очаква Гешев, но прокуратурата няма да я овладеят

Целта на закона за следствие и надзор на основния прокурор е преодоляване на прокуратурата и преформатиране на политическия и икономическия живот. Това съобщи пред публицисти основният прокурор Иван Гешев.

Той уточни, че ще изпрати питане за закона до Конституционния съд. Ако се одобри закона, ще последва лавина от доноси против основния прокурор. Ако това е цената за сформиране на постоянно държавно управление, това е много тъжно.

Да създадеш една процедура за четири индивида не е правосъдна промяна , безапелационен бе Гешев. Това е изключително законодателство.

Но даже и да се направи правосъдна промяна, Иван Гешев е уверен, че няма да могат да овладеят прокуратурата, защото " им липсва подготвеност ". Като образец той даде, че даже студентите се смеят на " един правосъден министър ", както и на предлаганото за правосъдна промяна, добави той.

Обвинител номер едно направи и коментар по проблема с. През миналия ден е постъпило искане от Софийска градска прокуратура за снемане на имунитета на Василев, което е разпределено на съответния отдел на Върховен касационен съд. Ако преценява, че настояването е основателно, ще изготвя настояването до Народно събрание за осъществяване на наказателно гонене, разясни Гешев.

В последните три години ме заплашват мутри, олигарси, журнаслисти. Радостин Василев би трябвало да се подреди на опашката, която е доста дълга , добави обвинител номер едно.

Думите на Василев, че прокуратурата е бухалка, Гешев дефинира като липса на чувство за държавност. Според обвинител номер едно Василев е тръгнал да взема решение персоналните си проблеми с офанзиви против институциите. Това ясно демонстрира какво е равнището на хората, които би трябвало да водят страната, безапелационен бе основният прокурор.

По отношение на спряното дело на Кирил Петков против Бойко Борисов, Гешев уточни, че няма по какъв начин да изиска имунитета на Борисов, защото делото е от частен темперамент и прокуратурата не взе участие в него.

Също по този начин Гешев съобщи, че е направена нова европейска заповед за арест. Въз основа на нея банкерът е включен в шенгенската осведомителна система и е поискано оповестяването му за интернационално търсене.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР