Целта на вицепремиера беше да се повишат доходите в туризма.

...
Целта на вицепремиера беше да се повишат доходите в туризма.
Коментари Харесай

Волен Сидеров Отсече: Тормоз И Мачкане На Бизнеса По Черноморието!

Целта на вицепремиера беше да се покачат приходите в туризма. Оказва се, че става противоположното ".

" Когато в края на годината отчетем спад в туризма - кой ще е отговорен, кой ще понесе отговорността. Беше формиран един специфичен щаб към регионалния шеф на Бургас и тук предприемачите описват ужасяващи неща. Изсипват се 10 души проверяващи всеки ден в заведения, в хотели - Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, РДНСК, Митници, стартират да желаят документи, блокират работата, стартират да ревизират персоналните карти на влизащите в някое заведение, колите им. Все едно има терористичен акт ", изяснява Сидеров.

Според водачът на " Атака ", всичко това отблъсква хората и недоволствата са доста съществени. Той счита да направя поредност от кръгли маси, полемики, тъй като хората от бизнеса са смачкани.

" Тях ги е боязън. Те споделят: в случай че в този момент застана пред камерата ви, на следващия ден ще ми дойдат на инспекция и ще ми съсипят бизнеса. Искам да излезе на бял свят за какво се прави това, за какво изборно обособени заведения се ревизират, други не ", разяснява той.

Сидеров се чуди, дали това е някаква нелоялна конкуренция, какво тъкмо, би трябвало да се разбере. " Ние имаме доста случаи на доста непознати псевдоинвеститори, които идват тук, при едни ощетяващи условия вършат контракти, образци, ЕРП-тата, ЧЕЗ, златната концесия, дайте да им създадем на тях инспекция. Да забележим там по какъв начин са ", добавя той.

Не знам на какво се дължи този хъс на Валери Симеонов, няма схващане от негова страна, той продължава да счита, че това е един прекрасен закон, че би трябвало да се направи, само че бизнесът е на назад мнение, разяснява пред БНР Волен Сидеров.

" Вицепремиерската работа е да се координира работата сред министерствата, не да вървиш като шериф да свикваш щабове и да се притиска бизнеса ", добави той.

Според Сидеров, Симеонов не приема причините му, само че си приказват. Лидерът на " Атака " прави оценка като рационално предлагането на министерството на туризма за зониране на курортите и част от тези зони да подлежат на друга регулация за шума.

В последния месец за следващ се покачва напрежението сред съдружните сътрудници. Само преди две седмици това се случи около предлагането за нарастване на акциза върху бездимните цигари. Предложението пристигна от ГЕРБ, само че от Обединени патриоти се оповестиха срещу. Днес обаче депутатите гласоподаваха по-високия данък.

В началото на туристическия сезон напрежението се увеличи и сред министър Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов - както и предходната година около шумните заведения в " Слънчев бряг " главно. Законопроектът на Симеонов за шума обаче мина в пленарна зала предходната седмица.

Напрежение имаше и вътре в дребна коалиция около противоречивия законопроект за горивата, препоръчан от депутата Емил Димитров - Ревизоро и отритнат от хората в НФСБ. Наложи се водачът на " Атака " Волен Сидеров да влиза в ролята на примирител, с цел да се уталожи тона в групата на Патриотите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР