Целта на увеличаването на прага на бедност не е да

...
Целта на увеличаването на прага на бедност не е да
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Новият праг на бедността от 504 лв не е достатъчен

" Целта на увеличението на прага на беднотия не е да компенсира, за жалост. Направеното е разследване на европейската методология, генерирана от " Евростат ". Тя е приета европейска стратегия и тя толкоз сочи - 504 лева Няма по какъв начин да е задоволително, само че по-лошото е, че това няма някаква употреба ", съобщи в ефир Ваня Григорова от КТ " Подкрепа ".

" Пенсията не е обвързана с линията на беднотия, вие припомняте диалозите когато се усилваше минималната пенсия, само че няма законово условие да бъде по този начин. Хора са над нужния трудов стаж също получават ниски пенсии. Размерът на линия на беднотия тази година е 413 лева, за идната би трябвало да стане 504 лева Като растежът е 22% и в действителност до момента не е имало подобен растеж ", добави тя.

" Колко е обаче инфлацията? През 2022 година по отношение на 2021 година тя е 17,7%. Това не е дребната потребителска кошница. Дори в този размер линията на беднотия мъчно ще е усети от българските жители. Основата за установяване на най-базови обществени помощи е 75 лева Еврокомисията упорства тази стойност да се усили и да се разшири обсега на хората, те са към 20 хиляди души в цялата страна, а бедните в България са към 22% ", уточни Григорова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР