Целта на управляващото мнозинство е кабинетът с премиер Мария Габриел

...
Целта на управляващото мнозинство е кабинетът с премиер Мария Габриел
Коментари Харесай

В един и същ ден - оставка на кабинета Денков, избор на кабинета Габриел

Целта на ръководещото болшинство е кабинетът с министър председател Мария Габриел да е подготвен на 6 март. В същия ден сегашният кабинет с министър председател Николай Денков би трябвало да подаде оставка. Това стана ясно от думите на премиера Денков във Варна във връзка идната ротация.

Идеята е още в същия ден кабинетът да бъде импортиран за гласоподаване от Народното събрание с първия мандат, който президентът Румен Радев би трябвало да връчи на ГЕРБ.

Денков съобщи, че към този момент двамата с бъдещия министър председател Мария Габриел не са обсъждали имена за министри, а към този момент оглеждат осъществяването на управническата стратегия. Очаква диалозите за министрите да стартират в идващите дни. Те ще бъдат оповестени, когато " стане явен целият пакет ".

" Някои министри се умориха от непрекъснатите нападки. В голямото мнозинство от случаите не напълно обективни, бих споделил постоянно и злонамерени. Видяхте, проф. Хинков сподели, че не желае да продължи ", сподели Денков.

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков беше първият, който сподели, че ще напусне при ротацията, тъй като не получава политическа поддръжка.

Според Денков всяка промяна, изключително за по-кратки интервали, е много рискова, изключително, в случай че няма подготвен човек, който незабавно да поеме задачата.

" Винаги има няколко месеца, които са нужни на един министър, с цел да навлезе в работата, да усвои по какъв начин да работи с администрацията ", уточни той.

Пред дни Денков съобщи, че министри би трябвало да се сменят единствено тогава, когато е сгурно, че идващият е по-добър.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР