“Целта на управляващата коалицията и правителството е да има контрол

...
“Целта на управляващата коалицията и правителството е да има контрол
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Социалните мерки, които прилагаме, са насочени с грижа към хората



“Целта на ръководещата обединението и държавното управление е да има надзор на ограниченията, които можем главно да разделим на две. Това са от една страна обществените ограничения, свързани с нарастването на пенсиите, нарастването на данъчното облекчение за фамилии с деца, както и редица други. Също по този начин и икономическите ограничения, които са свързани с промени на Данък добавена стойност ставки и акцизи и облагане на свръхпечалбите с спомагателна данъчна тежест, с цел да може да се подкрепи страната. Тези ограничения обгръщат една значима за страната сума от 2 милиарда лв. и са ориентирани напълно с грижа към хората.” Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " и заместник-председател на парламентарната Комисия по опазване на здравето проф. Георги Михайлов в ефира на Bulgaria on AIR.

Михайлов изрази удовлетворение и от днешното изявление на вицепремиера Нинова, която от коридорите на Народното събрание съобщи, че държавното управление и ръководещата коалиция ще положат всички старания средствата да се разходват целево и да няма злоупотреби.

„ Проблемите с произвеждане на самун ги знае всеки и нулевото Данък добавена стойност доста бързо ще изсветли този в огромната си част сив бранш на българската стопанска система. Повечето от нашите оферти са към този момент потвърдили се и работещи в редица други европейски страни “, добави още той и акцентира, че в обозримо къс интервал от време предложенията ще стартират да се реализират.

По думите му законопроектите, които ръководещите оферират, ще продължат да се придвижват в Народното събрание, макар саботиращите опити на опозицията. „ Коалицията е постоянна колкото може, въпреки да идва на власт след 12 годишно властническо ръководство и под илюзията на фасадна народна власт “, добави проф. Михайлов и бе безапелационен, че заварката на обединението е в сполучливото прекосяване през тежките стопански и геополитически тествания, които стоят пред страната ни.

„ Проблемът за РСМ е обсъждан в съдружен формат още при образуването на държавното управление. България е страната, която от самото основаване на самостоятелна Република Северна Македония е една от първите, които ги е признала и сме сложили на европейската сцена въпроса за консолидираното на западните балкани. Безспорен е фактът, че ние имаме ползи, които са основателни и ние ги пазиме поредно “, разяснява социалистът обстановката със северната ни съседка и добави, че свикването на КСНС е необходимо както поради настоящата обстановка, по този начин и по закон.

Заместник-председателят на парламентарната Комисия по опазване на здравето засегна казуса с ниските заплати на работещите в здравната сфера и го дефинира като доста сериозен и изострен. „ Беше подписан анекс към контракта сред НЗОК и Български лекарски съюз. Запознахме се с него, както и с мненията на огромна част от ръководителите на болничните заведения и ще създадем един сериозен диалог, който да докара до съответни решения за ниските заплати “, добави Михайлов и акцентира, че решаването на тези проблеми е заложено още в самото съдружно съглашение.

В умозаключение депутатът от левицата дефинира като извънредно значими въпросите за кадровата политика и централизираната специализация на младите експерти по отношение на тяхната реализация в болнични заведения отвън огромните градове, както и концепцията за проверка на лекарствената политика. „ Имаме сериозен прогрес в региона на електронизацията на опазването на здравето. До края на годината ще станат факт първите няколко модула на системата “, довърши той и бе безапелационен, че въпросът с въздушните коли за спешна помощ е доста значим за страна като България и изрази очаквания, че ще се откри решение за превъзмогване на бавния развой по тяхното придобиване.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР