Целта на т.нар. съдебна реформа“ е да се овладее прокуратурата

...
Целта на т.нар. съдебна реформа“ е да се овладее прокуратурата
Коментари Харесай

Главният прокурор: Целта на т.нар. „съдебна реформа“ е да се овладее прокуратурата и тя да бъде използвана за нелегитимни цели

„ Целта на така наречен „ правосъдна промяна “ е да се овладее прокуратурата и тя да бъде употребена за нелегитимни цели, да се в профил съответния основен прокурор и правосъдната власт да извършва поръчки “, съобщи основният прокурор Иван Гешев преди съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет през днешния ден. „ Магистрати – съдии и прокурори, могат да бъдат сложени пред избора да нарушат вероятно закона или да останат без работа. Резултатът ще е цената, която заплащат българските жители – всяко последващо ликвидиране на пътя, всяка последваща телефонна машинация, пребит възрастен човек, разрушени жилища и така нататък “, добави той.

Главният прокурор изрече съболезнования на околните на починалите млади дами в София при тежкия случай от 05.07.2022 година Той уточни, че прокуратурата е внесла преди две години експертни оферти да се лишават в интерес на страната моторни транспортни средства на лица, които са използвали алкохол и опиати и са предизвикали гибел или междинна телесна щета при пътнотранспортно произшествие, само че реакция не е последвала.

Иван Гешев означи, че е издал методически инструкции при такива случаи прокурорите да преценят и да се желае от съда отнемането на МПС, само че министърът на правораздаването е показал това като съображение да се желае отстраняването на основния прокурор.

Според някои „ правосъдна промяна “ е да се закрият профилираните съд и прокуратура в полза на олигархията и мафията и по този метод да се реализира прошка за към 800 каузи на олигарси, лица, които са упрекнати за тероризъм, за шпионаж, за най-тежките закононарушения, съобщи Иван Гешев. Той дефинира като невиждан фактът, че 2 години отчетите на прокуратурата, на Върховен касационен съд, на Върховен административен съд отлежават в Народното събрание, а ръководителите им изобщо не са изслушани.

Главният прокурор удостовери, че макар разпада на държавността, който се следи, прокуратурата е подготвена да работи с всяка една институция, която към момента действа, в полза на българските жители и на България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР