„Целта на страната ни е да създаде хармонични и сигурни

...
„Целта на страната ни е да създаде хармонични и сигурни
Коментари Харесай

Министър Балтова и доц. Кунчев провериха мерките в КК Албена

„ Целта на страната ни е да сътвори хармонични и сигурни условия за бизнес, както и да възвърне туризма. Това са и главните задания на служебното държавно управление “, съобщи при визитата си в КК Албена през вчерашния ден министърът на туризма Стела Балтова, представена от БНР.

Заедно с основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев тя посети ваканционното населено място, с цел да се запознае с противоепидемичните ограничения, които са въведени за този летен туристически сезон, както и с процеса на имунизиране на личния състав там. До този миг над 75% от служащите на курорта са имунизирани, като Албена разполага със личен имунизационен център.

Вчера обекти в курорта получиха и първите стикери за изцяло имунизиран личен състав, които са направени в съдействие сред министерствата на туризма и на опазването на здравето.

Като най-хубавия образец за правене на туризъм в България дефинира служебният министър на туризма Стела Балтова КК „ Албена “. По думите ѝ всички ограничения, които се вземат, са незабележими и ненатрапващи се за туристите, само че в това време са извънредно ефикасни.

По думите на доцент Ангел Кунчев добър туристически сезон в България може да се осъществя, в случай че всички курорти последват образеца на „ Албена “. Той увери, че на всички към 20 000 задгранични служащи в туристическия отрасъл в България за летния сезон ще бъде препоръчана безвъзмездна имунизация.

Чрез подхванатите ограничения в комплекса той ще бъде още по-конкурентноспособен, увери комерсиалният шеф на „ Албена “ Маргита Тодорова.

За изтеклата седмица България е на 23 място по заболяемост от Covid-19 в Европа. Процентът на позитивни проби устойчиво се задържа под 1 на 100. Тези обстоятелства би трябвало да бъдат част от тактиката на страната ни и за развиването на туризма, добави доцент Кунчев, като несъмнено основната цел е достигането на 70% имунизирано население.

Доц. Кунчев разгласи и че Министерството на здравеопазването през днешния ден е удостоверило желанието на страната ни да бъде включена във Фонд от 100 милиона евро за безвъзмездни проби. Това се отнася както за PCR, по този начин и за бързите антигенни проби. Целта е да се обезпечи гратис тестване за всички влизащи или излизащи от страната ни. Основните пунктове ще бъдат ситуирани на интернационалните летища в София, Бургас и Варна.

Днес в „ Албена “ са ваксинирани към 140 души, измежду които и първите пристигнали служащи от Киргизстан и от Казахстан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР