Целта на средствата от Европа е да повишим потенциала на

...
Целта на средствата от Европа е да повишим потенциала на
Коментари Харесай

Прекалено много от евросредствата отиват към столицата

Целта на средствата от Европа е да повишим капацитета на нашата стопанска система, което би довело до по-висок напредък и до по-високо благополучие на хората. Това съобщи вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

,,В аварийния проект имаме планувани 56 капиталови плана, част от които включват реновирането на класните стаи, инфраструктурни планове, които ще подкрепят бизнеса да бъде по-производителен, взимането на медицински хеликоптери``, изясни Пеканов пред Нова телевизия.

Той добави, че са запазили някои от положителните планове на предходната власт, само че са ги ревизирали, до момента в който други планове са били изцяло изменени.

" Остава да намерим салдото какъв брой да са грантовете и какъв брой да са заемите. Трябва да се намерения по какъв начин грантовата част да се усили, защото грантовете ще оказват помощ на бизнеса да модернизира своите предприятия ", посочи вицепремиерът.

По отношение на парите за София Пеканов акцентира, че няма нищо персонално против Столична община и в частност госпожа Фандъкова, а всичко се свежда до друго виждане за развиването на страната.

" Смятам, че прекомерно доста запаси от европейските средства отиват към столицата, която по този начин или другояче се развива сносно. Мнението ми е чисто експертно и се базира на мнение на Европейската комисия. Столицата се развива добре, заради което може би София би трябвало да бъде обособен административен район. Освен това Планът за възобновяване не е персонално мой, а е композиция от напъните на всички министерства и институции ", подсети той.

Вицепремиерът уточни за край, че досега не е получавал покана да остане в идващия кабинет и добави, че всичко се свежда до диалозите за политики и цели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР