Целта на социалния експеримент е да се съберат средства за

...
Целта на социалния експеримент е да се съберат средства за
Коментари Харесай

Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще прекара 15 дни в стъклена клетка пред НДК

Целта на обществения опит е да се съберат средства за благотворителната идея „ Превенция на зависимостите “
Ултраматонецът Краси Георгиев си слага ново предизвикателство. Той ще прекара 15 дни в изолираност в стъклена клетка пред НДК.

Социалният опит е първият по рода си в България, а може би и в Европа, осведоми bTV.

Краси тича из целия свят и го прави основно с благотворителна цел. А от през днешния ден ще бъде заключен сред четири стени поради благородната си идея „ Превенция на зависимостите “ – информиране и помощ на младото население, което е най-податливо към всякаква взаимозависимост (дигитална, към опиати и алкохол).

Около 10:30 часа Краси Георгиев влезе в стъкления резервоар, където ще остане 15 дни в цялостна изолираност.

От през днешния ден до 14 май той няма да напуща клетката пред НДК. В нея има единствено пътека за бягане и легло. Конструкцията е на височина два метра и половина от земята. Три от стените на контейнера са изцяло транспарантни.

Освен онлайн пред НДК, той ще може да бъде следен онлайн, като единствено един път на денонощие, за половин час, ще влиза в контакт с аудиторията за сесия с въпроси, отговори и слагане на спомагателни провокации към него, предава БНР.

Екип от водещи експерти ще следи от близко физическото и психическото положение на ултрамаратонеца. Това са Тодор Тодоров – психофизиолог с опит в региона поведенческия разбор и доктор Весела Петрова от клиника по Анестезиология и реанимация към Александровска болница.

Настоящият план има за цел да реализира ранна предварителна защита във възрастовите групи 11 – 14 години и 14 – 18 години, които са най-уязвими към зависимости.

Красимир Георгиев е ултрамаратонец със международна известност. Известен е и като треньор, мотивационен преподавател и диетолог.

Той е взел участие в голям брой надпревари – едно от които за 216 км пробягани километра (най-тежкият маратон в Долината на гибелта в Съединените американски щати). Включвал се е и в „ Маратон на пясъците “, където тича в мароканската пустиня 240 км. Тичал е и по време на ултрамаратона  в Бразилия, където минава през джунглата „ Бразил 135+ “ (трасето е с дължина 257 км).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР