Целта на събитието е да очертае българската визия, проблеми и

...
Целта на събитието е да очертае българската визия, проблеми и
Коментари Харесай

Международен форум за иновативното образование събира политическия, научния и бизнес елит у нас


Целта на събитието е да очертае българската визия, проблеми и цели в региона на висшето обучение посредством показване на другите гледни точки по тематиката. Очакват се над 80 представители и ректори на българските висши и междинни учебни заведения, на студентските препоръки, на бизнеса, на политическия хайлайф в страната, на браншовите професионални асоциации и съюзи, на неправителствените организации, свързани с развиването на висшето обучение, водещи специалисти.

В откриващия панел " Професии на бъдещето - връзката сред обучение и бизнес " водещи участници ще са вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, ректорът на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи - проф. доктор Миглена Темелкова, основателят на специалността " Телемедицина ", по която взаимно образоват Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи и Медицински университет - Плевен - проф. доктор Славчо Томов, Владимир Бронфенбренер, ръководител на Българска академия за сигурност

и генералният управител на Хуауей технолоджис България, господин Тери Ли.

В панела " Иновации на база обучение или обучение посредством нововъведения " мнението си ще показват госпожа Милена Стойчева - министър на нововъведенията и растежа, проф. доктор Галин Цоков - министър на образованието и науката, Красимир Вълчев - ръководител на комисията по обучение и просвета в 49-то Народно заседание, Проф. Ханес Рафаседер - президент на Европейска асоциация на професионалните висши учебни заведения (EURASHE), Николай Йорданов, изпълнителен шеф на софтуерния водач Kontrax и Андриана Атанасова, представител на Алианц на софтуерната промишленост.

Основни акценти на полемиката ще бъдат тематиките за специалностите на бъдещето и новаторското обучение, взаимоотношението сред образованието и бизнеса, потребността от съвременни просветителни дисциплини и положителните образци за гъвкави и адаптивни решения от страна на просветителните институции в сходство с потребностите на пазара на труда. Водещ и модератор на събитието ще е Бойко Василев.

Предстоящото събитие може да бъде следено онлайн на фейсбук страницата на Висше учебно заведение по телекомуникации и пощи, a всички настоящи вести и детайлности по тематиката ще бъдат оповестени и на.

Като приемник на най-старото профилирано държавно телеграфо-пощенско учебно заведение, основано през 1881 година с декрет на княз Александър Батемберг, Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи през днешния ден е измежду просветителните институции в страната, които образуват мнение и генерират новаторски хрумвания в българското просветително пространство. Потвърждение за това са множеството конгреси, които провеждат и които са посещавани от представители на политическия, публичния и бизнес бранша от България и от чужбина, в това число и от посланиците на едни от най-големите в света или стратегически в района страни като Съединени американски щати, Германия, Франция, Италия, Русия, Мароко, Турция, Азербайджан, Македония.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР