Целта на Путин е да остави тази зима Украйна на

...
Целта на Путин е да остави тази зима Украйна на
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Не бива да правим грешката да подценяваме Русия!

Целта на Путин е да остави тази зима Украйна на мрачно и студено

Украйна би трябвало сама да реши при какви условия би била склонна да договаря с Русия за преустановяване на войната, съобщи генералният секретар на НАТОЙенс Столтенберг и предизвести, че силата на Москва не трябва да бъде подценявана макар триумфите на Киев напоследък на бойното поле, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

" Не бива да вършим грешката да подценяваме Русия. Въоръжените ѝ сили към момента разполагат със обилни благоприятни условия, в това число с огромен брой бойци ", сподели той на обща конференция в Хага с представители на нидерландското държавно управление. " Предстоящите месеци ще бъдат сложни. Целта на Путин е да остави тази зима Украйна на мрачно и студено. Затова би трябвало да издържим до дъно. "

Столтенберг повтори изразеното от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в края на предходната седмица мнение, че само и единствено Украйна може да взема решение по кое време и по какъв начин да договаря с Русия за преустановяване на войната.

" Украйна заплаща най-голямата цена в човешки жертви и опустошения. Какви условия би приела за допустими за нея, зависи само и единствено от Украйна ", сподели генералният секретар на алианса. Той добави, че това, което ще се случва на масата на договарянията, е функционалност от ситуацията на бойното поле. " Това, което ние би трябвало да създадем, е да поддържаме Киев, с цел да може при възможни договаряния Украйна да ги води от оптимално преференциални за нея изходни позиции и да надделее в тях като самостоятелна и суверенна европейска страна ", сподели Столтенберг.

Той посети през днешния ден Нидерландия, където се срещна с министрите на външните работи и защитата - Вопке Хукстра и Кайса Олонгрен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР