Целта на промените в антикорупционното законодателство е да не се

...
Целта на промените в антикорупционното законодателство е да не се
Коментари Харесай

Атанас Славов за новия Антикорупционен закон: Целта е да няма дела на трупчета

Целта на измененията в антикорупционното законодателство е да не се оставят случаи на трупчета. Това заяви в ефира на министърът на правораздаването Атанас Славов, който очаква новият Антикорупционен закон да бъде признат през днешния ден.

" Сложно е, тъй като до момента подобен орган не сме имали, не сме създавали. Служителите с проверяващи функционалности са или в полицията, т.е. под контрола на изпълнителната власт, или в правосъдната власт. Ние вършим нещо друго - самостоятелен орган отвън правосъдната власт, на който даваме проверяващи функционалности. Когато имаме ефикасни проверяващи пълномощия за корупция, чакам да има резултат ", съобщи той.

Министър Славов изясни още веднъж процедурата за номинации на членовете на бъдещата антикорупционна комисия. Номинациите ще бъдат одобрявани от комисия, в която се включват представители на правосъдната власт, Сметната палата, омбудсмана, адвокатурата. Само утвърдените от тях претенденти, които дават отговор на условията за високи морални и професионални качества, ще стигат до гласоподаване в Народното събрание. Комисията ще се ръководи на ротационен принцип за по две години от всеки един от членовете, като редът на председателстване се дефинира посредством чоп сред тях при встъпването им в служба.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР