Целта на предложението за субсидия от 1 лев е опозицията

...
Целта на предложението за субсидия от 1 лев е опозицията
Коментари Харесай

В БСП убедени, че със субсидията се мачка опозицията преди местния вот

Целта на предлагането за дотация от 1 лев е опозицията да бъде унищожена преди локалните избори. Това съобщи след срещата с Движение за права и свободи аленият народен представител Драгомир Стойнев пред медиите в Народното събрание.

По думите му хубаво е да има разговор, с цел да се разбере кой на каква позиция е.

Той е уверен, че ръководещите няма да правят отстъпка от желанието си. Идеята е още в петък да бъде гласуван законопроектът и преди 1 юли да бъде утвърден, тъй че опозицията преди локалните избори да не може да получи това финансиране, което е залегнало в нейния персонален бюджет , обезпокоен е Стойнев.

Левите още веднъж настояха за разговор. Нека не се бърза , настоя социалистът. Прокрадва се концепцията " дайте да смачкаме опозицията за локалните избори, в случай че може да ги унищожаваме , а по-късно към края на годината още веднъж да върнем дебата и да върнем дотацията, тъй като сме видели, че сгрешихме, изясни Драгомир Стойнев упованията на левицата.
 Социалистите разочаровани от придатъка на ГЕРБ - Оперативна програма
Социалистите разочаровани от придатъка на ГЕРБ - Оперативна програма

Според Драгомир Стойнев те нямали лична воля

Припомняме, че по-рано през днешния ден Българска социалистическа партия трябваше да организира полемика за партийните дотации с Обединените патриоти. Представителите на патротите обаче не се явиха в Народното събрание. В отсъстието им те видяха принизяване на парламентарната пред изпълнителната власт.

В петък пък Българска социалистическа партия поканиха управленията на групите на ГЕРБ, Оперативна програма и Движение за права и свободи в Народното събрание за диалози, свързани с идната смяна в размера на годишната държавна дотация за политическите партии.

От ГЕРБ обаче обявиха, че нямало защо да приказват със социалистите за дотациите.
 Движение за права и свободи предлага да падне таванът за дарения на партиите
Движение за права и свободи предлага да падне таванът за дарения на партиите

По думите на Йордан Цонев те постоянно са упорствали за публично финансиране на партиите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР