Целта на предлаганите мерки е да бъде овладян инфлационния процес„Бюджетът

...
Целта на предлаганите мерки е да бъде овладян инфлационния процес„Бюджетът
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Чрез актуализацията на бюджета пенсиите ще бъдат увеличени с над 20%

Целта на предлаганите ограничения е да бъде овладян инфлационния развой
„Бюджетът би трябвало да влезе в Народното събрание идната седмица. Целта е до 25 юни да бъде признат, с цел да може от 1 юли да стане това толкоз предстоящо нарастване с над 20% за близо 2 милиона пенсионери.“ Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по превоз и известия Борислав Гуцанов в ефира на Българска национална телевизия и добави, че социалистите няма да правят отстъпка от своите ограничения и оферти, тъй като те са значими както за всяко едно българско семейство, по този начин и за стопанската система на страната ни.

„Така или другояче би трябвало да има разговор сред 4-те партии в обединението, с цел да се стигне до едно рационално решение. Като съществени цели, за които ще настояваме преди всичко несъмнено са пенсиите – те имат 2 стадия. Единият е от 1 юли нарастване с 20% и към този момент от октомври месец да има доста по-голяма правдивост в пенсионната система, тъй като едно е да си се пенсионирал 2005 година и 2020 година с една и съща специалност – получаваш доста по-различна пенсия. Още повече, че 20% от 500 лв. е едно, а от 1000 е друго. Ние няма да отстъпим, ще водим рационални диалози и считам, че ще реализираме успех“, сподели още Гуцанов по отношение на идната актуализация на бюджета и ограниченията, които оферират от левицата.

Социалистът акцентира, че точно по предложение на Българска социалистическа партия детските ясли и градини са станали безвъзмездни, а в това време са се заделили и средства за строителство на такива там, където е належащо. „И на последващо място предлагаме от 4500 лева да стане на 6000 лева необлагаемия най-малко за млади семейства“, добави членът на ИБ на Българска социалистическа партия.

„Ние сме склонни на всевъзможен тип диалози стига стопанската система да може да върви напред и да се развива с ускорени темпове, тъй като ключа за развиването на страната и за опциите да се отделят средства за всяко едно семейство е икономиката“, разяснява още Гуцанов от коридорите на Народното събрание.

По думите му в разговора е ключа за това какво ще се случва и по тази причина от левицата са безапелационни, че би трябвало да се водят диалози с „Газпром“. „Отчитам го като един доста огромен триумф на българското държавно управление – ембаргото на петрола да се отсрочи за България с повече от 2 години. Надявам се до тогава да има сериозен и здрав разсъдък, с цел да се стигне до разговор с съветските снабдители. За България е най-важно да имаме на ниска цена газ и енергоизточници на допустимо най-хубавите цени, както и сигурност на доставките. Не би трябвало политическото говорене да надвива, когато става дума за икономиката“, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия във връзка отсрочката за ембаргото върху съветски нефт.

В умозаключение Борислав Гуцанов сподели, че главната цел на предлаганите ограничения е те да овладеят инфлационния развой, който по думите му е много сериозен. „Целта на предлаганите ограничения е те да овладеят инфлационния развой, който е много сериозен. Друга съществена цел е да има естествен живот за всяко едно българско семейство и стопанската система да продължава да се развива, защото сега ние имаме мощно позитивен баланс и това би трябвало да продължи. Изключително значимо е да има разсъдък и сигурност във всичко, което се прави, а освен политическо говорене. Много добре е, че успяхме и да наложим мораториум върху цените на тока, който българските фамилии плащат“, довърши той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР