Целта на ПП-ДБ е да спре Пеевски да презареди своето

...
Целта на ПП-ДБ е да спре Пеевски да презареди своето
Коментари Харесай

ПП-ДБ открехват вратата към БСП и ИТН, за да "изкопчат държавата"

Целта на ПП-ДБ е да спре Пеевски да презареди своето въздействие в прокуратурата, службите, правосъдната власт и регулаторите. Това съобщи водачът на " Да, България " Христо Иванов пред БНР. По негови думи това е фундаменталният въпрос за действието на републиката. " Това е връщане на империята на страха. Следващото издание на тази система ще бъде доста по-брутално от 2017 година ", предизвести той.
 
" ГЕРБ би трябвало да решат дали ще са с Пеевски, който им организира оперативки, участва на събрания на Изпълнителната им комисия, привиква ги. Ние с плана за съглашение сме дефинирали с каква цел бихме подкрепили държавно управление. ГЕРБ и всички политически сили да изберат дали ще бъдат принадлежности на Пеевски да си укрепи страната, или ще продължим напъните да изкопчим страната ", акцентира Иванов.
 
Той увери, че в обединението са единни във всяко едно отношение по казуса и в нуждата да се приложи идващият пакет промени и кадрови промени в съглашението. Иванов уточни, че в името на " изкопчване на страната " ще беседват с всички политически сили и " открехна вратата " към Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.
 
Относно конституционните промени той съобщи, че ПП-ДБ са предложили по-прост вид - служебното държавно управление да бъде в състав на постоянното все още и преназначавано с декрет на президента. Според него не било подходящо да се слага въпросът, че има някаква неточност и някой да си признае.
 
Иванов изясни, че в измененията се залага на търсене на баланс в триъгълника - парламент, кандидат-премиер и президент. По негови думи е нужен баланс в обстановка на рецесия, с цел да се проведат почтени и по безпристрастен метод избори. Нито Радев, нито Главчев, нито огромна част от политическите сили обаче не разбирали, че би трябвало да се търси този баланс.
 
Иванов съобщи, че президентът е провел официално консултациите за сформиране на длъжностен кабинет, заради което ПП-ДБ са напуснали. " Президентът споделя, че прави съвещания, само че " нямам пълномощия да разясня министрите ". И позволява в състава на този длъжностен кабинет представител на прокуратурата, в случай че това е органът, който се пробва интензивно да води акция против плана на Закона за правосъдната власт. Защо за външния може, а за вътрешния не може - тъй като от вътрешния зависи провеждането на избори ", разяснява съпредседателят на Демократична България.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР