Целта на ПП беше да пакетират ГЕРБ в коалицията, която

...
Целта на ПП беше да пакетират ГЕРБ в коалицията, която
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: ПП имаха за цел да вкарат ГЕРБ в капан

Целта на Политическа партия беше да пакетират ГЕРБ в обединението, която постоянно им преписват - с Движение за права и свободи и с поддръжката на „ Възраждане “ 

" Създалата се обстановка в 48 Народно заседание, при която не бе определен ръководител, е резултат от добре премислена политическа тактика на „ Продължаваме промяната “. Това съобщи в изявление за  политологът Цветанка Андреева.

„ Политическа партия имаха за цел да вкарат ГЕРБ в капан и да ги пакетират в обединението, която постоянно им преписват с Движение за права и свободи и с поддръжката на „ Възраждане “. Целта беше да се оспори процедурата в най-неподходящия миг, в случай, че този проблем се дебатира от вторник и всички останахме с усещане, че е решен, а точно двамата претенденти отиват на балотаж и този, който е събрал най-вече гласове печели “, съобщи политологът.

Според нея стратегическото държание на партията на Кирил Петков и Асен Василев е сложило в неудобно състояние техните някогашни съдружни сътрудници. „ Политическа партия не бяха предизвестили Българска социалистическа партия, които бяха ядосани от този ход, както и „ Демократична България “, които бяха сложени в извънредно неизгодно политическо състояние “, сподели Андреева.

В по този начин създалата се обстановка се обрисува конфликт сред ГЕРБ и Политическа партия. „ Два са полюсите на конфликт и всички ще се преориентират по тях “, акцентира политологът.

" Неизбирането на ръководител на Народното събрание го прави нелегитимен. Това е най-лошият вид ", счита политологът. " По-добрият вид е да имаме ръководител, който да е плод на консенсус или отстъпка ", сподели Цветанка Андреева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР