Целта на последните предложения, които направих за решаване на проблема

...
Целта на последните предложения, които направих за решаване на проблема
Коментари Харесай

Любчо Георгиевски: В Македония игнорират моите стари-нови идеи за излизане от задънената улица със София

Целта на последните оферти, които направих за решение на казуса с България, е да слага стари-нови хрумвания на масата, с цел да се излезе от задънената улица със София. Това съобщи ръководителят на ВМРО-Народна партия и някогашен министър-председател  в предаването " 24 Отворено " по ТВ 24 Вести, съобщи БГНЕС.
„ Без никаква съгласуваност, както виждате, се дистанцираха и от двете страни. Аз дадох тази концепция, с цел да се измъкнем от безизходицата, в която се намираме след българското несъгласие, което се случи преди три или четири месеца, само че не виждам да се случва нещо по-сериозно “, споделя Георгиевски. Той споделя, че това е била концепцията - да се слагат стари-нови хрумвания на масата, някои от концепциите леко модифицирани - и да се продължи напред към решаването на казуса.
 Любчо Георгиевски: Страхливци, желая обществен спор за българо-македонските връзки Любчо Георгиевски: Страхливци, желая обществен спор за българо-македонските връзки
" Много необичайно. Плюеш на воля, само че нито един журналист-патриот или група от журналисти-патриоти не ме поканиха и обществено да ме раздерат...
„ Имаме съответен проблем - Македония е блокирана в евроатлантическата интеграция и имаме потребност от решение по какъв начин да излезем и по какъв начин да продължим напред. Наистина мисля, че Македония не заслужава да загуби 20 години в полемики с България, само че и да загуби две години, отново мисля, че са доста по пътя към европейската интеграция, " сподели Георгиевски.
По думите му, той постоянно е разрушавал табутата в политиката от деветдесетте години и съгласно него в предишното македонците са били по-благоразположени за Югославия. Георгиевски разгласи още, че пръв е предложил прилагателното Северна Македония. С това смята, че е направил най-патриотичния акт по отношение на България. „ С декларация, в която няма нито едно обвързване към Македония, затворихме един въпрос, който стоеше от десетилетие с България и започнахме положителни връзки с Иван Костов. С тази декларация Македония трябваше да бъде единствено другар с България, нищо повече, никакви исторически, етнически и персонални отговорности “, сподели Георгиевски.
В събота Любчо Георгиевски разгласи в обществените мрежи проект за деяние за излизане от, както той сподели, „ задънената улица в връзките с България “. Той предлага Северна Македония да даде гаранции, че няма искания към Източна Македония и няма да оказва помощ на македонското малцинство в България. Освен това българският парламент би трябвало да съобщи в декларация, че терминът македонска нация и македонски език значи единствено нация и език, образувани след 1944 година Освен това той се застъпва за смяна в тактиката на историческите комисии и най-после предлага на македонската страна да даде на концесия железопътната линия на българските железници с изчислена спомагателна облага за нейното доизграждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР