Целта на отворените врати е да покажем какво представлява ВМА,

...
Целта на отворените врати е да покажем какво представлява ВМА,
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски пред ученици: ВМА е най-високотехнологичната болница у нас

Целта на отворените порти е да покажем какво съставлява ВМА, тъй като от медиите излиза, че това е една добра болница, единствено че ВМА е нещо напълно друго. Всъщност това е конгломерат от седем лечебни заведения, които са разпределени в разнообразни територии на страната, които са стратегически – Варна, Сливен, Плевен, Пловдив и София.

 

Това съобщи пред възпитаници шефът на ВМА ген. Вецислав Мутафчийски по време на Дните на отворени порти за кариерно развиване във Военномедицинска академия (ВМА).

 

,,По време на наводнения и повреди ВМА е постоянно подготвена, тъй като разполага с формирование, което се споделя Модулни медицински формирования, т.е. обособени групи, които се задействат при разнообразни условия. ВМА е неповторима конструкция и болничната ѝ част е единствено една дребна част от нея. Дейността ѝ се простира отвън рамките на всичко, което естественият жител си показва. Точно поради това тя постоянно е на първо място'', добави ген. Мутафчийски.

Ген. Мутафчийски акцентира още, че за разлика от останалите лечебни заведения в страната, ВМА няма задължения.

 

На 1 януари 2018 година се разделихме с това задължение. Всичко, което имаме, го влагаме за реновации и вложения за високотехнологична инсталация. Без да е пресилено, мога да кажа, че сега ВМА е най-високотехнологичната болница в България, като даже задминава частните лечебни заведения, изясни още той, заяви Новини.бг

 

Над 400 възпитаници от повече от 10 учебни заведения от София и района ще се включат в Дните на отворени порти за кариерно развиване във Военномедицинска академия (ВМА). Инициативата, която цели да показа опциите за образование и реализация по специалности „ Военен доктор “ и „ Военна здравна сестра “, ще се организира в границите на три дни – 20, 21 и 22 февруари 2023 година, от 10:00 часа.

 



 

Зрелостниците ще се срещнат с началника на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, с който ще беседват за ролята на военните лекари и за уроците от задачите зад граница.

 

Участниците ще имат опция и да се срещнат от вътрешната страна с модерната материална база и съоръжение на международно равнище. Наши експерти ще отговорят на всички въпроси, свързани със спецификата, опциите и провокациите на работата в структурите на ВМА – от кандидатстудентските изпити, през образованието до опциите за професионално и кариерно развиване. Ще могат да зададат своите въпроси на курсантите от първия в историята на България випуск по специалността „ Военен доктор ”, които следва да се дипломират в края на годината, както и на военни медици от разнообразни звена на ВМА.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР