Целта на новите предложения на ГЕРБ ще бъде да отпаднат

...
Целта на новите предложения на ГЕРБ ще бъде да отпаднат
Коментари Харесай

Незабавно След Ветото На Президента: Бойко Борисов С Много Важно Разпореждане!

Целта на новите оферти на ГЕРБ ще бъде да отпаднат всички подозрения за лобизъм в интерес на една или друга страна. Текстовете би трябвало изрично да плануват забрани за разпростиране на действието по отношение на заварени приватизационни контракти. Промените ще бъдат оповестени на брифинг в Народното събрание от 14 часа през днешния ден.

По-рано през днешния ден от пресцентъра на президентството разгласиха следните претекстове за връщане за ново гласоподаване на признатия Закон за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен надзор:

" С § 3 се лимитира срокът на характерни отговорности на купувачите по приватизационни контракти в границите на 5 години. В претекстовете на ветото се показва, че съответният времеви обсег на отговорностите по всеки приватизационен контракт би трябвало да се дефинира съгласно обекта на приватизацията и реализираната активност, а не да се подчинява на официални законови ограничавания, които основават предимство на купувачите за сметка на публичния интерес.

С § 4 това ново предписание, както и разсрочването на поетите отговорности, ще важат и за към този момент подписани приватизационни контракти. Новата уредба ще се отнася за купувачи, които не са изпълнили своите отговорности, само че са платили неустойките за тях. Нещо повече, заплащането на тези неустойки се изисква единствено за първите 5 години от контракта. Така ще се облагодетелстват и неизправни купувачи, които имат непогасени заплащания за неустойки за интервал след тези 5 години.

Приетата уредба ще има за последица освобождение на купувачите от характерни отговорности. Ще се изключи и опцията да се търсят неустойки за тяхното несъблюдение за интервала над 5 години. Няма оценка по какъв начин новата уредба ще се отрази на средствата от неустойки, които би трябвало да постъпват в държавната пенсионна система и в общинските бюджети. "
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР