Целта на нашата фирма е да вложи доста пари, само

...
Целта на нашата фирма е да вложи доста пари, само
Коментари Харесай

Юлен не вижда екологични аргументи, а група хора пречещи на България

Целта на нашата компания е да вложи много пари, единствено и единствено да облекчи хората, които идват в Банско, за да не чакат час и половина на опашки , дружно с децата си, което ги мъчи. Това сподели в утринния блок на Нова ТВ Иван Обрейков, изпълнителен шеф на " Юлен " АД.

Фирмата концесионер получи решение от страна на държавното управление за създаване на втори кабинков въжен превоз в курорта, което провокира поредност от митинги в София и в цялата страна. Протести имаше и в Банско, само че в отбрана на идеята за създаване на втория кабинков въжен превоз. Относно митингите Обрейков разяснява, че не е чул нито един екологичен мотив от страна на протестиращите.

 Екозащитниците пращат на съд решението за втори въжен превоз в Банско
Екозащитниците пращат на съд решението за втори въжен превоз в Банско

Протести в 12 града в страната

Той посочи, че не може да изясни на хората, които са избрали да почиват в Банско, че има едни, които стачкуват. Относно причините на протестиращите, изказвани със мненията на протестиращите, че са срещу олигархичния монопол, срещу това да се вършат дарове на определени.

" Някои желаят да им почне предизборната акция , несъмнено - един печално прочут шеф на парк Пирин и някои други някогашни политици ", уточни Обрейков. Той уточни, че компанията не съставлява монопол нито на Боровец, нито на Пампорово, нито на Добринище, които също са ски центрове.

 Обновена
" Юлен " ангажира интернационалните специалисти за втория въжен превоз в Банско

И ние милеем за българската природа, твърди концесионерът

" Ние имаме, която ни е дадена от 2001 година и си изпълняваме отговорностите като плащаме и концесионната такса. Тя е съгласно приходите, които се правят след всеки сезон ", разяснява Обрейков. Петър Петров, представител на концесионера, разяснява, че Юлен е вложил към 76 млн. лева в построяването на спортната инфраструктура.

Така концесионното обвързване е към 400 хиляди лв. на година. Относно причините на протестиращите, че лифтът е предлог за по-нататъшно строителство и създаване на нова леглова база, Петров уточни, че се смесват две планове по извънредно манипулативен метод - това на общината да урегулира строителството в Банско и желанието на концесионера за втори кабинков въжен превоз. Той бе безапелационен, че в планината е неразрешено построяването на каквато и да било леглова база .

 Защитници на втория въжен превоз над Банско с поредна обсада на Е-79
Защитници на втория въжен превоз над Банско с поредна обсада на Е-79

Заканват се да стачкуват и в София

" Съвпаднаха по време два процеса, които вървяха по едно и също време. Тоест общината от години се пробва да вкара ред в града и да го контролира. Тъй като в огромния строителен взрив, нещо с което ние сме извънредно несъгласни , само че никой не може да спре притежателя да се строи върху парцела, застроиха една голяма част от яката под планината " , уточни Петров. По думите му действително общината сега се пробва да урегулира тези елементи от града и да прокара улици.

Обрейков разяснява, че те не строят нищо. От ски центъра нагоре се строи единствено спортна инфраструктура. " Мъчим хората, имиджът, който оставяме не е добър ", разяснява още той.

Той засяга, че 35% от трасето за построяването на втория въжен превоз няма дървета има поляни, построяването ще трае година и половина. Дължината е 5,9 км. Нови писти няма да има. На територията на Пирин, който е част от териториите, предпазени от ЮНЕСКО няма спънка да се строят спортни уреди.

 Не на нов Слънчев бряг в Банско, приканват опозиционни партии
Не на нов Слънчев бряг в Банско, приканват опозиционни партии

Притеснение от решението в втори въжен превоз показаха редица извънпарламентарни обединения

Обрейков не скри, че някои хора се препитават с обжалвания, а фамилиите им са се заклели, че ще са срещу всеки план - бил той за автомагистрала. " Има една група хора, които са се заклели да пречат на България , изтъквам еко фамилиите в България, да не изтъквам имена. Те са се заклели да пречат на всеки един план, който се случва в България - против България "

В последно време в България не е построена нито едно ново оборудване, нито една нова писта. " Всичко е блокирано, с цел да не може този бизнес да се развива в България " , уточни Петров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР