Целта на Наредба Н-18, която влиза в сила от 31

...
Целта на Наредба Н-18, която влиза в сила от 31
Коментари Харесай

Борисов пред бизнеса: Когато налагаме правила, те не се харесват

Целта на Наредба Н-18, която влиза в действие от 31 януари и по която данъчните ще имат достъп до данните на търговците, има за цел да излезе сивият бранш на ярко. Но когато се постановат правила, това не се харесва, разяснява министър председателят Бойко Борисов по време на 14-ото издание на годишната среща на бизнеса с държавното управление, написа " Дневник " .

" Когато страната тръгне да извърши совите функционалности, внезапно става огромен проблем ", уточни той във връзка митингите на бизнеса, че в наредбата не са съобразени ред специфики на другите типове бизнес и уредбата ще затрудни и оскъпи излишно работата им.

Борисов изясни, че задачата на наредбата е всички продажби да стават с касова записка. " Не желаете да имате разпоредба, да не ви дават бележки в заведенията за хранене, да си купувате доматите, краставиците и месото, добре. Ще разпоредя и ще оттеглим наредбата, и на следващия ден ще напишете, че страната не си извършва функционалностите. Кое да създадем от двете, с цел да не ни обвинявате ", попита Борисов.

Премиерът уточни, че на всички места в Европа се издават касови бележки при заплащане. В какъв брой ресторанта в София ви дават касови бележки? И в това време желаеме инфраструктура, чартърите на туристите да платим, уточни той.

Борисов разгласи, че всички българи заплащат спомагателната такса по автомагистралата към Солун, а в страната е проблем да се вкара тол-системата. Сиреч тук би трябвало да е без пари, в Сърбия, Гърция и Македония може да си платим, само че тук не може, тъй като страната ни е дебитор. Въпрос на избор. В единия случай се регистрира огромен сив бранш, по този начин привикваме да работим, продължаваме по този начин ", уточни министър председателят.

Другият метод е да наложим правила, които не се харесват по простата причина, че онлайн ще ти видят оборота. Като създадем инспекции с данъчните, едни сървъри са в Макао, други в Шанхай. Е това желаеме да хванем, с цел да може да има повече пари за пенсии, за приходи и всичко останало, разгласи министър председателят.

Наивната обосновка на хотелиерите и ресторантьорите за пречките, които им основава новата разпоредба, убеждават финансовия министър Владислав Горанов, че наредбата би трябвало да работи.

" Все още не съм схванал къде е казусът. Ако наредбата прави по този начин, че те би трябвало да подвигат цените, ме кара да мисля, че са изграждали своя бизнес модел на гърба на страната и към този момент няма да могат да крадат Данък добавена стойност. Кара ме да съм повече убеден, че по-ясни правила ще дадат повече правдивост, а някои бизнес модели, построени на кражба на Данък добавена стойност, ще спрат да съществуват или ще би трябвало да се трансформират. Не мисля, че този бизнес има проблем, наивните им пояснения ме карат да мисля, че наредбата работи ", сподели финансовият министър.

Посочи, че от влизането в действие на наредбата не може да следва покачване на цените. То може да се получи от това, че бизнесите ще излязат на ярко. Единственото действително терзание, което виждам, е Национална агенция за приходите да не постанова репресии при незначителност на случая, разгласи финансовият министър.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР