Целта на местната администрация е с приходите от продажбата да

...
Целта на местната администрация е с приходите от продажбата да
Коментари Харесай

Община Русе продаде и последните три общински жилища

Целта на локалната администрация е с приходите от продажбата да се прави ремонт на предпочитано нуждаещите се жилища

Последните три от плануваните общо 48 общински жилища за продажба бяха утвърдени на днешното съвещание на Общинския съвет. Процедурата провокира изменение и допълнение към Наредба №6, гласувани на съвещанието през март, защото четирима претенденти получиха идентичен брой точки и се наложи те да бъдат класирани в низходящ ред посредством изтегляне на чоп.

Припомняме, че претендентите, които участваха в класирането за закупуване на общински жилища, бяха 557, като от общия брой отпаднаха 65 заради неспазване на нормативните условия.

Основната цел на локалната администрация е с приходите от продажбата на парцелите да се направи ремонт на предпочитано нуждаещите се жилища. Предстои същинската процедура по издаването на заповеди за закупуване, в които ще бъдат посочени типът, административният адрес на жилището, купувачът, цената, дължимите налози и такси, и методът на заплащане. Ако то не бъде осъществено в тримесечен период от издаването на заповедта, това ще се смята за отвод от страна на наемателя за закупуване на жилищния парцел. В тези случаи, след предложение от страна на кмета на ОбщинаРусе, комисията по настаняване ще дефинира следващото/ите жилище/а за продажба от одобрения лист.

На сесията беше признато и решение обществените жилища в новопостроените здания към Оперативна програма „ Обществена столова и обществени жилища "- общо 28 жилището, да бъдат застраховани през 2023 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР