Целта на комисията за промени в конституцията не е да

...
Целта на комисията за промени в конституцията не е да
Коментари Харесай

Най-накрая политическият часовник на ДПС се срещна с реалния ход на времето

" Целта на комисията за промени в конституцията не е да си задаваме въпроса дали те ще поддържат нас или ние ще подкрепим тях и да сътворяваме такава политическа игра, а всички да намерим консенсус и да се обединим към общи нужни промени за България "

Така съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов разяснява пред медиите в коридорите на Народното събрание показаните през вчерашния ден от Движение за права и свободи оферти за промени в конституцията.

Утре се чака Народното събрание да гласоподава съставянето на краткотрайната комисия, в която всички парламентарни групи да имат еднакъв брой представители.

По мотив презентацията на плана на Движение за права и свободи в Брюксел, Иванов добави:

" Мисля, че става въпрос за отчитане на действителността, че измененията в конституцията са неизбежни. Мисля, че става въпрос за отчитане на действителността, че всяко едно от предложенията дава отговор на дългогодишни интернационалните рецензии и дългогодишни демократични претенции на професионалната общественост в България ".

" Най-накрая политическият часовник на Движение за права и свободи се срещна с действителния ход на времето. Не мога да кажа, че това не е положителна вест ".

Отчитайки обстоятелството, че " парламентарната аритметика е неумолима ", той акцентира, че за измененията в главния закон би трябвало да се търси поддръжка от всички депутати.

Както Клуб Z писа, Движение за права и свободи предлага Висшият правосъден съвет да се раздели на 2 елементи - Висш съвет на съдиите и Висш съвет на прокурорите, всеки от които да се състои от 13 души, оферират от Движение за права и свободи. Шестима от членовете на съвета на прокурорите да се избират от гилдията им, а 7 - от Народно събрание, още веднъж с болшинство от две трети, желаят още от Движението.

По мотив промяната на управлението на " Булгаргаз ", Иванов съобщи, че това е в изключителната подготвеност на изпълнителната власт. Той обаче вижда “позитивни сигнали, че новото управление задвижи процедурата за понижаване на цената на газа ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР