Целта на календара е да събере на едно място водещите

...
Целта на календара е да събере на едно място водещите
Коментари Харесай

Уеб календар ще представя събитията в Русе и областта

Целта на календара е да събере на едно място водещите културни прояви в района

Уеб основан събитиен календар за 2023-а година създават в Областна администрация – Русе. Идеята е в осъществяване на Областната тактика за стабилно развиване на туризма за интервала 2020 – 2030 година. Целта на календара е да заключи на едно място водещите културни прояви в района. Така няма да се постанова на русенци, както и на жителите от други елементи на страната, посещаващи града, да търсят информация от голям брой разнообразни източници за протичащото се в арт-средите, както и за събития, отдадени на историческата ни памет, а също и за идни спектакли, концерти и изложения. Своето място в календара към този момент откриха и редица фестивали, фолклорни събития и празнувания.

Областният шеф Анатоли Станев смята, че предлагането е новаторско и ще способства, както за повишението на информираността на жителите от региона за идните събития, по този начин и за привличането на повече туристи в района. „ Русе и региона имат огромен капацитет за развиване на туризма. Мисля, че това е една доста добра стъпка и чрез цифрови решения ще съумеем да предизвикваме по-голям интерес измежду разнообразни целеви групи. Този календар дава опция всеки да откри по нещо за себе си “, разяснява той.

Дигиталният календар е наличен през онлайн платформата Teamup и при отваряне не натоварва паметта на устройството, от което се преглежда. Облачната услуга дава опция за актуализиране когато и да е от страна на чиновници в Областната администрация, а също и от останалите държавни и локални културни институции и организации в района. Областният шеф изпрати писмо до тях предходната седмица, с което ги приканва да споделят своите събития и по този метод да спомогнат за по-лесния достъп на необятната общност до разнообразни културни прояви и такива, свързани с родовата памет. Сред тях са общините в региона, Русенската света митрополия, Регионалния исторически музей, Художествената изложба, Драматичния спектакъл, Държавния куклен спектакъл, Държавния списък, Регионалния експертно-консултантски и информативен центът /РЕКИЦ/ „ Читалища “ и други Важно конкретизиране е, че посредством особено предопределен за задачата линк само съответните институции и организации от района ще имат опцията да основават събития.

Не по-малко забавен факт е, че при избиране на обещано събитие се отваря диалогов прозорец, предоставящ цялостна информация за съответната самодейност. Сред данните, които могат да бъдат прочетени, са място и час на събитието, къс анонс, а също и от къде могат да бъдат закупени билети, ако мероприятието не е с вход свободен.

Към момента е налична демо версия и тя е налична на следния. Окончателен вид се чака да проработи до края на месеца. Към момента в онлайн платформата могат да се открият редица идни празнувания, свързани с паметта на Апостола на свободата, изложения, концерти, представления и даже разнородни начинания, отдадени на отбелязването на деня на лозарите. Работи се и по консолидираното на модул, който да дава информация за годишнини, свързани със събития и персони от българската история и тази на района. Налична е опция и за пречистване на събитията по основни думи, както и по уредник.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР