Целта на изказването на френския президент беше да се демонстрира

...
Целта на изказването на френския президент беше да се демонстрира
Коментари Харесай

Натовски войски в Украйна – може ли да се стигне до директна конфронтация между Запада и Русия?

„ Целта на изявлението на френския президент беше да се показва на Русия, че Европа е подготвена да предприеме всички ограничения, в това число и тези, създавайки някаква алена линия пред съветската страна. Ние не сме заявили до момента червени линии, за разлика от Русия. “

Така разяснява в студиото на Euronews PrimeTime Ивайло Иванов – специалист по национална и интернационална сигурност, изявлението на Еманюел Макрон по отношение на опцията войски на НАТО да бъдат разположение в Украйна.

„ То не беше удачно, тъй като за сходно решение би трябвало да има минимално единодушие сред съдружниците “, уточни Иванов и добави, че Макрон е приказвал за войски на НАТО, а не самата НАТО като организация.
В европейските страни от ден на ден стартират да осъзнават опасността за сигурността на Европа от победа на Русия и заличаването на Украйна като страна.
Ивайло Иванов – специалист по национална и интернационална сигурност

„ Това, което виждам като краен вид, е страни-членки на НАТО да разположат военни елементи в някаква отдалеченост от фронта , да кажем едни 150-200 км. и в случай че съветските сили съумеят да пробият този фронт, украинските сили да се изтеглят зад тях, да спрат военните дейности и тогава самодейността ще бъде оставена на Русия. Тоест, да бъде подложен един отбранителен вал, с който нагледно да се каже „ отсам вие по-нататък не може да продължите. Русия ще би трябвало да реши дали да ескалира спора и да нападне войските на НАТО “, разяснява Иванов.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР