Целта на финансирането по Зелената сделка на ЕК не е

...
Целта на финансирането по Зелената сделка на ЕК не е
Коментари Харесай

Фон дер Лайен призова градовете в ЕС: Парите са от нас, давайте проекти

Целта на финансирането по Зелената договорка на Европейска комисия не е единствено рестарт и възобновяване на европейската стопанска система, само че и възстановяване на въздуха в страните членки, за цифрови решения, за нововъведения, за позеленяване. Затова локалните управляващи би трябвало да са водещите при образуването на визии, хрумвания и планове за сполучливо превръщане на териториите в зелени, само че в центъра да са хората. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен при формалното разкриване на 18-тата Европейска седмица на районите и градовете, която тези година се организира в разбъркан формат – малко участници на място в Брюксел и онлайн предаване на събитието, което в действителност стартира на 5 октомври и ще продължи три седмици.

" Финансирането е от нас. Идеите - от вас. Дайте планове! ", обърна се фон дер Лайен към локалните управляващи по отношение на проекта за финансиране със 750 милиарда евро за възобновяване на европейската стопанска система посредством проекта " Следващо потомство Европейски Съюз " (Next Generation ЕU). " Вие би трябвало да сте част от диалога, би трябвало да сте водещи, ще успеем единствено в случай че сме един тим. Целта е да отидем оттатък рецесията и да влагаме в бъдещето ", продължи ръководителят на Европейска комисия апела си към локалните управляващи да са дейни.

Политики за хората, не абстракции

Тя изясни какъв брой доста опит е добила, работейки в предишното в локалните управляващи и означи, че " политиките не може да са нереални ". " Те засягат хора, фамилии. Европа ще позеленее, в случай че локалните общности станат зелени ", добави Урсула фон дер Лайен.

" Рестартирането на Европа е допустимо с решения, които са най-близко до потребностите и разбиранията на жителите, които са наранени от рецесията ", добави Апостолос Цицикостас, ръководител на европейския комитет на районите. Той означи какъв брой е значимо построяването на доверие сред локалната власт и жителите. " Вярата в държавното управление и районните управляващи ще ни преведе пред рецесията ", съобщи Цицикостас. " Сега е време за здрав разговор и европейската народна власт е тази, която води до разцвет посредством съблюдаване на върховенството на закона ", разяснява той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР