Целта на ДПС на изборите на 2 април е да

...
Целта на ДПС на изборите на 2 април е да
Коментари Харесай

"Хюриет": ДПС търси гласове в Турция за участие в двупартийна коалиция след 2 април

Целта на Движение за права и свободи на изборите на 2 април е да завоюва повече 40 депутатски мандата, с цел да взе участие във образуването на двупартийна коалиция в България. Това написа като се базира на изказване на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадай в Истанбул пред изданието.

" Ако минем 40, можем да участваме в двупартийна коалиция ", цитира вестникът Карадайъ, като прибавя, че той е призовал гласоподавателите да вземат участие интензивно във вота в неделя.

 Паритет сред ГЕРБ и новата коалиция и пет партии в Народното събрание, предвижда Паритет сред ГЕРБ и новата коалиция и пет партии в Народното събрание, предвижда " Маркет линкс "

Председателят на Движение за права и свободи прикани 300-та хиляди гласоподаватели с българско поданство в Турция да отидат до урните, написа " Хюриет " като припомня, че резултатите от последните избори, през октомври, позволяваха коалиция да се направи от най-малко три партии.

Обяснявайки, че съюзът сред двете най-големи обединения - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, е сложен, Карадайъ споделил пред вестника, че това дава късмет на Движение за права и свободи да стане сътрудник във властта. Отбелязвайки, че и двете партии се приближават до 80 депутати в социологическите изследвания, Карадайъ декларира, че Движение за права и свободи могат да си партнират и с двете.

" Ако надхвърлим 40 (депутати), можем да достигнем цифрата 121( належащо за мнозинство) с сътрудник ", споделя ръководителят на Движение за права и свободи пред турския всекидневник.

" В Европейски Съюз 60 милиарда лв. чакат да бъдат усвоени в България. Тези пари не идват, тъй като не може да се сътвори държавно управление и да се напишат нужните стратегии ", е представен да споделя водачът на Движение за права и свободи. Той добавил, че средствата са от проекта за възобновяване и от други европейски стратегии.

Карадайъ твърди, че в случай че Движение за права и свободи стане сътрудник на държавното управление, партията работи в тясно съдействие с Брюксел този запас да стигне до страната най-вече до година и половина.

Българска телеграфна агенция също предава от Истанбул, че водачът на Движение за права и свободи е призовал за интензивно присъединяване във вота, въпреки да дава детайлности за съдружните упования на партията.

 " Алфа Рисърч ": Новата коалиция води с малко на ГЕРБ, пет партии влизат в Народното събрание

В среща с представители на изселническите общности в град Бурса в събота, той е показал, че идните на 2 април парламентарни избори в България са доста значими.

" На парламентарния избор през октомври Движение за права и свободи завоюва над 90% от вашите гласове, само че изборната интензивност беше ниска. В тази връзка ви апелирам предупредете нашите хора, че изборите на 2 април в България са доста значими за нас. Нека на 2 април всеобщо да се явят пред изборните урни и да дадат гласа си за Движение за права и свободи ", декларирал Карадайъ.
 " Тренд ": ГЕРБ и новата коалиция са с изравнени резултати месец и половина преди изборите

" Ако (политическата) рецесия не бъде преодоляна, не можем да решим проблемите на хората и жителите. Ето за какво нашата цел е да реализираме добър резултат на изборите и да станем сътрудник на държавното управление ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Във вечерята-ифтар във връзка свещения за мюсюлманите месец Рамазан е взела участие делегация от кандидат-депутати и кметове от България, евродепутатът Илхан Кючюк и представители на изселническите асоциации от редица градове, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР