Целта на България е приемане на еврото на 1 януари

...
Целта на България е приемане на еврото на 1 януари
Коментари Харесай

Денков и Габриел: Целта е приемане на еврото на 1 януари 2025 г.

Целта на България е приемане на еврото на 1 януари 2025 година. Това потвърдиха министър председателят и вицепремиерът Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.

Проблемът с приема на България в еврозоната е, че инфлацията продължава да надскача допустимите критерии за банкет и промяна на валутата, като упоритостта на държавното управление е най-късно до края на годината тя да бъде овладяна в допустимите правила.

По отношение на ротацията още веднъж не се чуха съответни имена на министри, които ще бъдат заменени.

„ Първите стъпки на ротацията са заложени още, когато направихме съглашението, по какъв начин и по кое време ще се случи тази ротация. Направихме и лидерска среща, на която бяха разисквани правилата. Това, което не сме почнали, е да обсъждаме съответни имена, тъй като сега вършим разбор на работата на министрите по осъществяването на програмата. Всичко върви умерено, градивно, аз съм оптимист в това отношение ”. Това съобщи министър председателят пред публицисти.

„ За мен е значимо да бъде приключен анализът, да имаме изясненост за свършената работа от всеки един от министрите. Важно е да имаме изясненост къде сме се справили със заложените периоди в управническата стратегия ”, добави вицепремиерът Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.  

По отношение на новите конституционни съди, определени от Народното събрание, Денков сподели, че са спазени процедурите и поздрави определените.

„ Ако е имало оценки на тяхната активност, това е се случило по време на разискванията, с които се разискват кандидатурите и се задават въпроси. Не е наша работа да прави оценки ”, сподели Денков.

Ръководните постове в държавните регулатори би трябвало да бъдат попълнени, разяснява още министър председателят.

Денков беше помолен и за коментар във връзка с това, че „ Възраждане ” оглави комисията за надзор на службите.

„ Системно виждаме антиевропейски позиции на „ Възраждане ”. Да, имам своите терзания, само че този въпрос се взема решение в Народно събрание ”, сподели Денков.

По отношение на Еврозоната, министър председателят акцентира, че задачата е 1 януари 2025 година.

„ Работим за тази цел, тъй като в случай че ние не действаме интензивно, с високо движение, ще бъдем в обстановка от последните години, в която то самичко няма да се случи. Някой би трябвало да го свърши. Ако бъде отсрочено с 6 месеца, тъй като не сме покрили инфлацията, това е естествен развой, няма нищо съдбовно. Ние вървим по програмата, която ще ни докара до крайния резултат - еврото да бъде главната валута, с която си плащаме в България ”, сподели Денков.

„ Влизането в еврозоната остава висок приоритет за страната ”, сподели Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова. Тя акцентира още, че идните евроизбори са значими.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР