Целта на АПИ беше той да бъде готов преди началото

...
Целта на АПИ беше той да бъде готов преди началото
Коментари Харесай

Отвориха за движение новия мост на пътя Царево-Ахтопол

Целта на АПИ беше той да бъде подготвен преди началото на дейния летен сезон. По трасето минава целият трафик към Южното Черноморие и е съществена пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово.

Строително-монтажните работи са приключени. Поставени са ограничаващите системи за пътища, хоризонталната маркировка и пътните знаци. В момента разрешената скорост за прекосяване през трасето е до 50 км/ч.

След издаване на Разрешение за прилагане на сектора скоростта ще бъде изменена на до 90 км/ч. Процедурата по издаване на документа ще приключи преди началото на дейния летен сезон, прибавя Българска телеграфна агенция.

Обектът е признат от междуведомствена комисия, назначена със заповед на ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ", включваща представители на Областно пътно ръководство - Бургас, ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас, на строителя и консултанта.

Новото оборудване е построено по най-съвременни технологии, които покачват в пъти неговата резистентност, акцентират от пътната организация. Излети са стоманобетонни водачи с дължина сред 17 и 25 м в другите елементи на структурата, които навлизат в здрава канара и не разрешават подкопаване на основите му при повишение равнището на реката.

Предстои премахването на краткотрайния път-брод, по който досега се извършваше прекосяването на моторни транспортни средства.

От АПИ напомнят, че наводненията от превалявания при започване на септември 2023 година компрометираха остарелия мост при Царево, част от републиканската пътна мрежа и е построен през 90-те години на 20-и век.

Агенция " Пътна инфраструктура " предприе незабавни ограничения за унищожаване на авариралото оборудване, и построяването на краткотраен път-брод, по който да минават в двете посоки всички типове транспортни средства.

В оптимално къс период бяха извършени процедури по Закон за обществените поръчки за избор на реализатори на планиране, строителство и строителен контрол на новото оборудване. Изготвен бе механически план, направени бяха всички нужни геоложки и хидроложки изследвания, както и изискваните по закон съгласувателни процедури.

На 5 септември предходната година някогашният министър на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков активизира звената на Областно пътно ръководство - Бургас и " ВиК " ЕАД Бургас да се включат в отстраняването на последствията от наводненията на територията на Община Царево.

Кабинетът " Денков " разгласи 8 септември за Ден на народен печал в памет на жертвите, починали при наводненията в Царево. Двама мъже и две дами изгубиха живота си в бедствието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР