Целта на афганистанците, натъпкани в камиона-ковчег, е била Германия. Това

...
Целта на афганистанците, натъпкани в камиона-ковчег, е била Германия. Това
Коментари Харесай

Брат на загинал край Локорско мигрант: Целта му беше Германия

Целта на афганистанците, натъпкани в камиона-ковчег, е била Германия. Това разкри братът на един от починалите – 35-годишният Нисар. Той е бил женен, със седем деца, сподели пред bTV Акрам, който е пристигнал в България.

Преди няколко седмици Нисар потегля от Афганистан към мечтания Запад. Пътят му завършва в България. За случая, брат му схваща от медиите. След това мигрант, возил се в камиона, му изпраща и видеа. На тях се виждат оживелите.

Акрам разпознава брат си по облеклото.

„ Вчера приказвах с едното 18-годишно момче, което също е било в камиона. Те са живели дружно с брат ми в стая в Турция. От него разбрах, че брат ми е умрял “, споделя мъжът.

Акрам твърди, че не знае нищо за организацията и трафикантите, само че преди 8 години и е минал по същия път. Именно през България е стигнал до Германия. За прекарването си не желае да приказва.

Част от настанените в бежанския център във Военна рампа споделят, че към момента са в потрес, само че към този момент са добре. Допълват, че помнят водача, само че не и последните минути от пътуването.

Оцелелите към този момент са съумели да приказват с околните си и да ги успокоят. Акрам към този момент е ходил до мястото, където камионът беше зарязан, с цел да види последната спирка на брат си.

Сега желае единствено едно – да вземе тялото и да го върне в Афганистан – страната, от която и двамата са избягали.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР