Целта ми през 2023 година е да стана най-силният човек

...
Целта ми през 2023 година е да стана най-силният човек
Коментари Харесай

Юрий Божанов: Целта ми през 2023 година е да стана най-силният човек в България

Целта ми през 2023 година е да стана най-силният човек в България. Това съобщи състезателят по силов многобой Юрий Божанов в изявление за БГНЕС. Божанов отбрани второто си място през 2022, само че е стимулиран и решен да смъкна от върха Вениамин Каравачев .

„ Тази година опазих второто си място. Вениамин Каравачев е първи, той се завърна. Разликата ни беше една точка. Вениамин персонално ме поздрави. Поставих и държавен връх на шампионата в Троян през септември – 100 м с 90-килограмов камък, радоста у мен, фамилията ми и моите близки беше голяма. Целта ми през 2023 година е да стана най-силният човек в България. Искам да потвърдя, че съм първи, заслужавам го и желая да бъда на върха на спорта. Другата ми цел е обвързвана с напускането на България за огромно съревнование, сходно на Шампионската лига “, стартира той.

Божанов разкри, че от месец насам употребява обществената мрежа TikTok, като постоянно разгласява клипове, на които подвига разнообразни тежести и прави разнообразни извършения за да вдигне от ден на ден момчета на крайници и да ги възпламени по спорта . „ От един месец насам употребявам TikTok. Първоначално бях скептично надъхан, само че с времето това се промени. И до ден-днешен не преставам да държа на това да се приказва за силовия многобой и се пробвам да спомогна за популяризирането му. Има доста хора, които гледат клиповете и ме поддържат, като в същото време се възпламеняват от видяното. Преди няколко дни направих 120 кг бицепс – 4100 индивида ме гледаха онлайн. Във Фейсбук нещата не се получиха, просто там не е мястото за такива клипове. Но посредством TikTok подвигнах момчета на крайници, дадох им сила – в случай че от 100 индивида, оказа помощ на пет, това за мен е задоволително “.

Вторият най-силен човек в България приказва и за благотворителните начинания през тази година . „ Завърших на 4-о място на едно съревнование. Върнах се в Бургас, не можах да дремя два дни и взех решение, че би трябвало да се направи нещо по въпроса, не можех да не преставам по този начин – тогава ми пристигна концепцията за благотворително събитие. Събрах момчета, благодарение на Иван Христов организирахме мероприятия с благотворителен темперамент. Така се организираха общо пет благотворителни надпревари – едното в моя квартал, в Ямбол, Казанлък, Камено и село Маринка – там събрахме средства за детска градина. Благодаря още един път на помощта на Борис Величков и Илия Тотев, които са с мен в залата. През 2023 година са запланувани още повече надпревари и дисциплини, ще надъхам нови гении да търсят реализация. За момента са сигурни на 100% шест местоположения, само че няма да издавам за кои става въпрос. Всички въпросни общини са доста щастливи, реагират позитивно, страстта е огромна “, продължи Божанов.

Той към момента не е наясно с графика си за идната година . „ Мирон Йорданов, който е основен ръководител на Българска федерация на силовите спортисти, и Александър Атанасов вършат календарите, тъй че ще бъда известен навреме за програмата за 2023 година “. Божанов съобщи, че рядко попада на нови лица, които да не са познати на силовия многобой, и да вършат съществено усещане, основно поради големите тежести . „ Идват нови, само че им е мъчно, тук приказваме за уреди, които са доста тежки – самите уреди са ексцентрични, даже от щангисти съм го чувал. Това не са уреди, с които тренираш във фитнеса – с сходни тежести започваш да изпитваш почит към уреда. Ще дам един образец – пристигнаха един път доста мощни и корави момчета, само че единствено с това не става. Просто спортът не е за всеки. Човек би трябвало да е доста деликатен с сходни тежести, тъй като не са смешка работа “.

Силовият ни многобоец отдаде дължимото и на спонсора си Победа АД, който го поддържа финансово от две години насам . „ Заради работата ми като пекар в Победа АД, с помощта на тях от 2020-а съм в това състояние. Те ме свързаха с ПР-ски организации – нямаше да се осъществявам без тях, тъй като съм откровен човек, желая да го отбележа. Ако не бяха те, щях да си остана момчето от залата “, показа той и добави: „ Винаги ще оказвам помощ на останалите – в случай че не мога директно, то ще наемам и други мои познати, които да упражняват и подтикват младите на спорт “.

Божанов описа и за любопитно съревнование в Жеравна, което провокирало голям интерес и ще се организира и отсега нататък . „ В Жеравна организирахме надпреварата „ Шотландски борби “. То ще се организира и следващата година. Дисциплините бяха 15 кг камък, носене на 100-килограмови дървета, връщане с чувал, след това довеждане докрай с камък, огромна щанга на Аполон, повдигане на колесница (аз направих 12 повторения на колесница с 15 човека), Камък на Атлас, с който се оправи единствено един човек, и Фермерска разходка 100 м. Състезанието провокира голям интерес, беше огромно шоу за хората “.

Състезателят по силов многобой предвижда вярно и новия международен първенец по футбол . Предпочитанията му бяха за успех на Лионел Меси и компания, като той предсказа победа на „ албиселесте “ с 3:0 – южноамериканците стигнаха до трофея след надалеч по-голяма драма – тъждество 3:3 в постоянното време и продълженията, и 4:2 при дузпите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР