Целта ми е да не се политизира този процес. Трябва

...
Целта ми е да не се политизира този процес. Трябва
Коментари Харесай

Борисов разкри грешка в преговорите с енергетици и миньори

Целта ми е да не се политизира този развой. Трябва да има заместваща мощ, хората да са удовлетворени от своите специалности. Доста взаимни отстъпки се направиха - първо от синдикатите, протестиращите, от държавното управление. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му е било неточност договарянията да не излъчват публично, макар че се появиха онлайн записи от договарянията. Ние държим, това, което бъде подписано, да бъде реалност. В противоположен случай не можем да се надигнем повече пред тези хора. Блокадите би трябвало да се вдигнат, в случай че Народното събрание гласоподава съглашението, уточни още водачът на ГЕРБ.

Той не се съгласи с мнението, изразено от финансовия министър Асен Василев, че миньорската специалност ще бъде със " затихващи функционалности " до 2038 година И изрази мнение, че след 2038 година въглищните централи би трябвало да бъдат оставени като леден запас. Даде за образец Германия, че са стартирали въглищните си мощности, когато е имало дефицит на газ.

Борисов съобщи, че ГЕРБ ще поддържат съглашението в пленарна зала, само че оттук нататък министър председателят Николай Денков е виновен всичко, което одобри, да бъде контрактуван с Брюксел, уточни още Борисов, представен от Дарик.

" Той (Делян Пеевски - бел. ред.) водеше договарянията и ги докара до сполучлив край, колкото и да не се харесва на " умнокрасивите ", както се назовават ", съобщи той.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР