Целта е не само да заработи СОС, а да заработят

...
Целта е не само да заработи СОС, а да заработят
Коментари Харесай

Вили пак оптимист за бял дим над Московска: Трябва да се отпуши и да има шеф на СОС

Целта е освен да проработи СОС, а да проработят по-ефективно институциите в Столична община, тъй като все още са блокирани. Дневният ред на столицата е нарушен. Надявам се да се отпуши работата на СОС с избора на ръководител. Няма 100-процентов консенсус за гласуването за ръководител на СОС на сесията в четвъртък,   " само че сътрудниците беседват по-спокойно ", сподели пред БНР общинският консултант в София проф. Вили Лилков от " Синя София ".

" Има осъзнаване на отговорността, която носим и е ясно, че гласоподаване за една персона за ръководител не значи коалиция в СОС, от която се пазят някои политически сили, с цел да не ги обвинят в сглобка ", изясни политическата обстановка на Московска 33 Лилков.

Той допуска, че още веднъж от ПП-ДБ, Спаси София ще повдигнат кандидатурата на Цветомир Петров за ръководител. 

Кметът на София е оптимист, че ще бъде определен ръководител на СОС " На последната среща не обсъждано име, допускам, че от ПП-ДБ, Спаси София още веднъж ще повдигнат него ", показа проф. Лилков. Той призна, че не знае дали са правилни изказванията, че Цветомир Петров е индивидът на Лена Бориславова, " съгласно мен са спекулации ".

За избора на ръководител на СОС той разяснява: Най-добре е да бъде по-широка поддръжката, само че това което е ясно на всички е, че ключът в разрешаването на рецесията в СОС е в ПП-ДБ, Спаси София и ГЕРБ-СДС, тъй като те имат 37 общо общински съветници, задоволително за избор на ръководител. И ние от " Синя София "  ще подкрепим предлагането от ПП-ДБ, Спаси София, с цел да стартираме да работим. Не може толкоз месеци да си играем със софиянци и ползите на града ".

Проф. Лилков предвижда, че ще има драми при разпределянето на комисиите в СОС, " тъй като ръководителите са значими ". От " Синя София " оферират да се търси баланс при разпределение на управителните места.

" Ние не желаем управителни места, единствено и единствено да проработи СОС. След ръководител следва да се изберат зам.-председатели и те дружно с водачите на групите в СОС Председателския съвет ", предизвести общинският консултант от " Синя София "

Той бе безапелационен, че на последната среща при кмета на София в четвъртък, 1 февруари, не е преговаряно и договаряно нищо отвън избора на ръководител на СОС. И посочи, че на тази среща не е имало представители само от Има Такъв Народ, " по каква причина не зная ".

Столичният общински съвет отново не избра ръководител " Хубаво е, че на последните събирания се включиха съветници на ГЕРБ-СДС, които до преди 20 дни не идваха, към този момент се причисляват и съветници от Възраждане ", похвали сътрудниците си Лилков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР