Целта е изграждане на устойчива система, базирана на данни и

...
Целта е изграждане на устойчива система, базирана на данни и
Коментари Харесай

Клъстер ще прокарва иновации в здравния сектор

Целта е създаване на устойчива система, основана на данни и технологии

„ Очакваме препоръчаните решения да имат скорошно действително приложение, с цел да допринесем за построяването на устойчива и ефикасна здравна система в България “, показа Вихрен Славчев, изпълнителен шеф на Мнемоника, на първата среща на членовете на Клъстера

11 организации учредиха Български клъстер за цифрови решения и нововъведения в опазването на здравето, който има за цел да построи устойчива и ефикасна здравна система, учредена на данни и технологии.

Клъстерът е основан взаимно с Entrepreneurship Education NETwork (EE-Hub) – Европейска мрежа за образование по предприемачество, която сплотява организации и частни лица от обществения и частния бранш с предприемачески достижения на районно, национално и европейско равнище.
още по тематиката
Вчера в София се състоя и първата среща на членовете на Клъстера, на която присъстващите разискаха задачите му и възнамеряваха активността за 2019 година Основатели на Клъстера са Мнемоника, фондация Junior Achievement Bulgaria, Novartis Bulgaria, CheckPoint Cardio, Онтотекст, Тракия Софтинженеринг, SAT Health, Скиллайн Бизнес Солюшънс, Консенто, ЕфЕмСи и Национална пациентска организация.

„ Очакваме препоръчаните решения да имат скорошно действително приложение, с цел да допринесем за построяването на устойчива и ефикасна здравна система в България “, показа Вихрен Славчев, изпълнителен шеф на Мнемоника – компания с дългогодишна експертиза в ИТ бранша, включително в областите на осведомителна сигурност и регулаторна съгласуемост, облачни технологии и виртуализация, предпазване и обработка на данни, ръководени услуги и ИТ аутсорсинг.

Мисията нa новосъздадения Клъстер е да сътвори цялостна екосистема за предприемачество в здравния бранш. Чрез обмена на хрумвания и практики сред заинтригуваните страни – общество, институции и бизнесмени – ще бъдат препоръчани най-хубавите софтуерни решения за възстановяване на услугите в опазването на здравето у нас.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР