Целта е един ден да няма цигари по света. Вярваме,

...
Целта е един ден да няма цигари по света. Вярваме,
Коментари Харесай

Потвърдено: горенето е главният проблем при цигарите

" Целта е един ден да няма цигари по света. Вярваме, че това може да се случи след 10-15 години, само че по тази причина би трябвало да убедим пушачите, че имат по-добър избор. В момента над 1 милиарда души по света пушат и по данни на СЗО до 2025 година техният брой не се чака да намалее ". Това съобщи Андре Каланцопулос, основен изпълнителен шеф на " Филип Морис Интернешънъл ", по време на виртуална медийна среща във връзка на неотдавна излязлото решение на Американската организация по храни и медикаменти в Съединени американски щати (FDA).

С него най-строгият регулатор в света позволи устройството за нагряване на тютюн IQOS да се предлага на американския пазар в категорията " тютюневи произведения с модифициран риск ". Агенцията установи, че IQOS понижава доста нездравословните субстанции които пушачите биха приели, в случай че продължат да пушат цигари. Така Американската организация удостовери, че IQOS е фундаментално друг от продуктите с горене като цигарите.

" Неоспоримо е, че тези артикули са по-добрата опция на цигарите. Това решение на американската организация FDA дружно с всички разбори до в този момент ще постави завършек на дебата дали всички тютюневи произведения са идентични. Отговорът е " Не, не са идентични ". Важното е, че към този момент знаем - горенето е казусът ", съобщи Андре Каланцопулос по време на медийната среща няколко дни след оповестеното решение.

 Снимка: "Филип Морис "

От няколко години тютюневият колос " Филип Морис Интернешънъл " трансформира напълно бизнеса си, като влага над 7,2 милиарда $ в научни проучвания и разработки за продуктите без пушек. Вече над 15 милиона по света са избралите устройството за нагряване на тютюн IQOS, от които над 11 милиона са изцяло миналите и отказали цигарите, по данни на компанията за второто тримесечие на годината.

През декември 2016 година компанията подаде заявление към Американската организация по храни и медикаменти по процедурата за приемане на позволение за предложение на пазара в Съединени американски щати на системата за нагряване на тютюн IQOS в категорията " тютюнево произведение с модифициран риск ". Решението от началото на месец юли тази година идва след обширен разбор на научното досие на компанията от над 2 милиона страници и инспекция на научните данни и резултатите от клиничните изследвания за системата за нагряване на тютюн. В мнението си американският регулатор установи, че заради неналичието на горене при IQOS се образуват доста по-малко нездравословни или евентуално нездравословни субстанции спрямо цигарения пушек. Агенцията удостовери още, че цялостното прекосяване на пушачите към IQOS би могло да понижи излагането на организма на токсичните субстанции.

Причината е в другия механизъм - IQOS нагрява тютюна, вместо да го гори като цигарите. Точно процесът на горене е този, при който се отделят близо 6000 токсични субстанции, които пушачът и близките му гълтам. С решението си на процедура FDA одобри, че нагряването на тютюна е по-малко рисково от горенето и по този начин удостовери и предходните мнения по въпроса от регулаторните и здравни организации във Англия, Германия и Нидерландия.

FDA постави завършек на разногласието идентична ли е вредата от цигарите и бездимните други възможности

" Сега е времето да оповестим информацията от научните проучвания, тъкмо както направи американската организация FDA. Вярваме, че пушачите би трябвало да имат достъп до информация, с цел да създадат своя избор. Защото сега те не знаят по какъв начин да заместят потреблението на никотин с по-малко нездравословна опция ", съобщи пред медиите Мойра Гилкрист, началник на научните и стратегически връзки във Филип Морис Интернешънъл. Именно информацията за научните проучвания е в основата на избора, който пушачите могат да създадат, с цел да " спестят " пушек и болести на себе си и близките, счита Гилкрист.

Изследванията на компанията демонстрират, че в случай че в Съединени американски щати всички спрат да пушат, в идващите 20 години 938 хиляди американци биха избавили живота си от болести, свързани с тютюнопушенето. А при прекосяване на бездимна опция на всички американски пушачи, смъртността би намаляла с над 517 хиляди случая за същия интервал. Подкрепата на бездимните други възможности ще има удивително отражение върху публичното здраве, само че най-добре е пушачите изцяло да спрат използването на тютюн или никотин, припомнят учените от екипа на компанията.

 Снимка: "Филип Морис "

Дойде време да се доверим на науката

" Няма цена за това, че хората ще живеят по-дълго. Но когато има по-малко заболявания, разноските ще са по-малко, а хората ще са по-продуктивни ", споделя Андре Каланцопулос и добавя картината със обстановката в Съединени американски щати: " Американската организация FDA и Съединени американски щати имат ясна политика в това отношение - с продължаващи ограничавания по отношение на търговията и използването на цигари, само че в това време създавайки среда, в която бездимните артикули могат да се оферират като опция на пушачите, тъй че те да имат избор и да бъдат осведомени за тях. За да спрат цигарите, би трябвало да убедим пушачите в това и да им предложим по-добра опция. Освен, че пушачите са сложни за увещание, мъчно е също да споделяме с тях, когато в доста страни бездимните други възможности са приравнени с цигарите и това прави невероятно обезпечаването на информация за тях. Но към този момент пристигна време да се доверим на науката, да се отърсим от страстите от предишното и да осигурим опция за достъп до бездимните артикули ".

Каланцопулос е безапелационен, че с цел да могат пушачите да създадат осведомен избор, новите артикули с понижен риск би трябвало да имат друга регулация от тази на цигарите.

" В противоположен случай ще попречим на една огромна опция за публичното здраве. Когато съществува подобен артикул с задоволително научни доказателства, нито политиката, нито идеологията, нито финансирането имат значение ", безапелационен е изпълнителният шеф на " Филип Морис Интернешънъл ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР