“Целта е да се стимулира използването на абонаментни карти, а

...
“Целта е да се стимулира използването на абонаментни карти, а
Коментари Харесай

Финансовата комисия одобри новите цени за пътуване в градския транспорт на Варна


“Целта е да се подтиква потреблението на абонаментни карти, а билети да се купуват от машините в транспортните средства единствено в краен случай. Към момента 95% от приходите са от еднократни билети “, съобщи пред съветниците инж. Младен Иванов, изпълняващ длъжността шеф на Оперативна програма " Транспорт и автоматизирана система за контролиране на уличното придвижване “ /ТАСРУД/.  

Цената на билета, платен от машина на спирка, се покачва на 1,50 лева Закупените в самите транспортни средства билети ще костват по 2 лв.. При покупка на превозен документ през интернет уебсайт или мобилно приложение цената ще е 1,20 лева Еднократното пътешестване с предплатена карта остава 1 лева

Въвеждат се персонализирани карти за непрекъснато пътуващите жители, които ще се по-евтини от досегашните. Едномесечна карта за всички линии ще е 40 лева, a за три месеца – 110 лева Ще се оферират и неперсонализирани карти, както до момента, като те ще са малко по-скъпи от поименните документи за пътешестване.

Друга смяна е, че цените на  всички карти в общината се изравняват. Т.е. абонаментните транспортни документи до варненските села и курорти стават на цената на градската карта. " Това значи, че хората от Константиново и Каменар примерно няма да си купуват един път карта до Варна и повторно – за пътешестване из самия град, а ще употребяват една карта “, разясни инж. Иванов.

Цените на пенсионерските карти остават без смяна. На досегашните цени ще бъдат и ученическите карти, като новото при тях е, че те ще важат от дата до дата.

По време на съвещанието ръководителят на транспортната комисия Венцислав Сивов показа свое предложение за цени на транспортните документи. Понеже беше направено устно, а включваше доста промени, съветниците желаеха то да бъде импортирано в писмен тип, с цел да може до съвещанието на  Общинския съвет да се срещнат с него и на сесия да решат кое от двете оферти да поддържат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР