Целта е да се създадат условия за улеснено преминаване през

...
Целта е да се създадат условия за улеснено преминаване през
Коментари Харесай

Николай Събев: Работим по изграждането на система, която ще обедини всички структури за граничен контрол

Целта е да се основат условия за улеснено прекосяване през всички гранични пунктове

Работим по построяването на система, посредством която ще обединим всички структури, имащи отношение към граничния надзор, тъй че да действат доста по-бързо.

Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев по време на днешната среща с шефа на Постоянния секретариат на Транспортната общественост със Западните Балкани Матей Законшек.

Министър Събев посочи, че с цел да се усили успеваемостта на транспортните вериги, би трябвало доста да се съкратят изчакванията по границите. „ Нашата цел е да се основат условия за улеснено прекосяване през всички гранични пунктове, включително и със страните от Западни Балкани “, уточни Николай Събев.

По отношение на Коридор 8 министър Събев означи, че за първи път от доста години направлението се преглежда в целокупност, а не като обособени планове. Това усилва добавената стойност на вложенията и смисъла на плана за цяла Европа. По думите му България, Северна Македония и Албания твърдо поддържат построяването на връзката сред Адриатическо и Черно море и ще работят координирано по плана.

„ Трите страни сега приготвяме общо мнение до Европейската комисия за включване на железопътното направление София-Скопие-Тирана-Дуръс в обсега на бъдещия кулоар от TEN-T мрежата „ Западни Балкани “, разяснява министър Николай Събев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР