Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми

...
Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми
Коментари Харесай

Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени

Целта е да се осъществят допустимо най-вече остарели и необитаеми отдавна жилища

Кризата с недвижимите парцели, породена от дефицита на жилища, визира няколко европейски страни. И една от тях е Гърция. За да противодейства на тази наклонност, държавното управление се стреми да пусне " стотици хиляди " остарели или затворени жилища на жилищния пазар в страната.

Целта е да се осъществят допустимо най-вече остарели и необитаеми отдавна жилища. „ Те са стотици хиляди, изключително в Атина. Затова ще стартираме стратегии за субсидиране на планове за енергийно и естетично възобновяване. Тази стратегия ще стартира през идващите месеци. Освен това ще продължим да изпълняваме разнообразни стратегии за обществени жилища “, сподели София Захараки, министър на общественото доближаване и фамилията.

Става дума за увеличение на предлагането на жилища в Гърция, с цел да се смекчи въздействието му върху възходящите цени. Но също по този начин се отбелязва, че високите разноски за живот и възходящите разноски за заеми охлаждат търсенето на жилища, което някои специалисти чакат да докара до промяна на цените през идната година.

Това придвижване към този момент се усеща в Европа, като цените на жилищата са паднали с 1,7% в еврозоната и с 1,1% в Европейския съюз през четвъртото тримесечие на 2023 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съгласно последните данни на Eurostat.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР