Целта е да се приближим към Бога. Да обичаме другите.

...
Целта е да се приближим към Бога. Да обичаме другите.
Коментари Харесай

Епископ Тихон: Не знам как хората искат да празнуват Великден, като се мразят един друг

" Целта е да се приближим към Бога. Да обичаме другите. Тази ненавист, това разделяне в народа ни е извънредно. Не знам по какъв начин хората желаят да честват Великден като се ненавиждат един различен ". Това сподели Епископ Тихон в студиото на " Твоят ден " по NOVA NEWS.

По думите му е си даваме сметка какво е смирението. То е доста елементарно - заран да си споделяме да не се одобряваме толкоз насериозно. Да осъзнаваме, че не сме най-красивите, най-умните на света. Не е значимо твоето наличие в света, а до каква степен може да приемаш в себе си света. Да си духовно богат значи да си великодушен, да раздаваш любов и добрина. 

" Свикнали сме като пристигна празник, да се пита какво се прави и каква е традицията. Трябва постоянно в Страстната седмица да се обърнем към себе си и да премислим доста от нещата. Не единствено да раздуваме празника с посещаване в църквата. Да осъзнаем, че Разпети Петък е ден на саможертвата и да се попитаме, в случай че желаеме да сме негови почитатели дали сме подготвени и ние на всеотдайност за ближните, природата и идните генерации ", изясни духновникът. 

Според него в диалозите всеки търси да удостовери личната си справедливост, а не да се обменят мисли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР