Целта е да се предприемат превантивни мерки по ограничаване на

...
Целта е да се предприемат превантивни мерки по ограничаване на
Коментари Харесай

Екоинспектори спряха зазиждане на прилепи при саниране

Целта е да се подхващат превантивни ограничения по ограничение на негативното влияние върху прилепите и птиците, обитаващи постройките, които се санират.

Вчера в инспекцията е подаден сигнал от фондация "Защита на дивите животни ", в който природозащитници осведомят, че стотици прилепи умират зазидани при санирането на блокове в Бургас.

В сигнала се показва, че прилепи от типа ръждиви вечерници и други мигриращи типове са зазиждани в пукнатини и фуги при санирането на панелните жилищни здания.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда обявиха, че през днешния ден екоинспектори и чиновници на Община Бургас са ревизирали два жилищни блока в комплекс "Изгрев ", които са в развой на саниране. На строителните компании е обещано наставление преди осъществяване на строително-монтажни работи, в отворите да се слагат тръби - за изселване на прилепите .

Част от ограниченията, които Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас е изпратила до кметовете са: проучване на постройките на допустимо най-ранен стадий за съществуване на предпазени типове, използване на ограничения за безвредно извеждане на предпазените типове от убежищата им преди санирането, при опция недопускане на ремонтни действия по време на зимуване на прилепите и по време на размножителния им интервал.

От РИОСВ-Бургас споделиха, че решение за справяне със обстановката се чака да бъде взето на национално равнище, за което има образувана работна група към Министерство на регионалното развитие, в която вземат участие представители на научни институти към Българска академия на науките, Министерството на околната среда и водите, Камарата на строителите в България, Камара на инженерите в капиталовото планиране, неправителствени организации, природозащитници и др.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР