Целта е да се избегне даването на помощи на калпак,

...
Целта е да се избегне даването на помощи на калпак,
Коментари Харесай

Помощи за над 170 милиона лева заменят отстъпката от 25 стотинки за литър гориво

Целта е да се избегне даването на помощи на калпак, в този момент ще се подкрепят единствено най-нуждаещите се, разяснява Любомир Каримански

Служебното държавно управление ще разгласи нов пакет от антикризисни ограничения до две седмици. Той ще е ориентиран извънредно към най-уязвимите групи от популацията и ще е на стойност 172 милиона лв., написа „ “.

Това заяви пред Нова тв Любомир Каримански, някогашен народен представител от " ИТН ", в този момент консултант на финансовия министър Росица Велкова. По думите му задачата е да се избегне даването на помощи на калпак, в това число и на хора с високи приходи, каквото бе подпомагането с 25 ст. за литър гориво.

Сега ще се подкрепят единствено най-нуждаещите се. Новият пакет от антикризисни ограничения ще е ориентиран главно към помощи за пътувания в градския превоз, отопление и подкрепяне на бюджетите на семействата в най-тежките зимни месеци.

Под 10% инфлация за цялата 2023 година предвижда Каримански. Според него още през първото тримесечие на новата година ще бъде усетено намаляването на цените на потребителските артикули, като през втората половина на годината понижението на инфлацията ще бъде по-осезаемо. „ Смятам, че увеличението на лихвените проценти от Българска народна банка и кредитните институции, ще понижи леко потреблението и този хъс към ипотечните заеми, който се следи сега. Надявам се, че още през първото тримесечие ще станем очевидци на поетапно понижаване на инфлацията ”, уточни Каримански.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР