Целта е да се ангажира максимален ресурс, за да не

...
Целта е да се ангажира максимален ресурс, за да не
Коментари Харесай

Кибертерорът в училищата поръчан от търговци на гласове?

Целта е да се ангажира оптимален запас, с цел да не се работи по изборните закононарушения, разяснява проф. Николай Радулов

Бомбените закани, поради които доста учебни заведения остават затворени, не са кибер офанзиви.  Очевидна е задачата на тези, които ги насочат. Тя е да се съблюдава процедурата от Министерство на вътрешните работи и службите за публичен ред и сигурност, с цел да се ангажира оптимален запас, който няма от кое място да пристигна, т.е. няма да може да работи по изборните закононарушения. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов.

Абсолютно сигурен съм, че това, което се случва през последните четири дни, е резултат от засилената активност на служебното държавно управление да обезпечи почтен избирателен развой, добави той.

„ Отклонява се доста огромен запас. Има много заинтригувани страни, които се включват в тази конкуренция. Целта е претоварване на системата за сигурност “, изясни специалистът. 

„ Това не е опасност от възпитаник, който има контролно ”, добави той.

„ Действиетелно, в случай че ресурсът на Министерство на вътрешните работи е ориентиран другаде, това би освободило чувстващите се безнаказани търговци на гласове ”, разяснява още Стоил Цицелков, член на Обществения съвет към ЦИК.

Според ръководителя на секция " Информационни технологии в сигурността " към Българска академия на науките доцент Златогор Минчев в канала в „ Телеграм ” на хипотетичната организация „ с изключение на качени указания по какъв начин се вършат бомби небрежно е забъркана и нашата съседка Северна Македония ”.  „ Тук се търси борба на равнище геополитика – Русия, Северна Македония, България на идните избори ”, добави още той.

„ С помощта на сътрудниците от Съединените щати, за какво имейлът е на джимейл (регистриран в САЩ), незабавно може да стане ясно по кое време е изработен, кой го е употребил действително, въз основата на профила на този човек като държание “, съобщи доцентът. 

Той допусна, че службите към този момент са получили повече информация по случая. По думите му по нашето законодателство, в случай че имейлът е регистриран в друга страна, сходни закани не се смятат за закононарушение, с изключение на в хипотезата за тероризъм и кибернасилие.

Председателят на СИК-София Симеон Цветков добави, че във всяка секция ще има служители на реда, като при възможен сигнал за опасност те ще инструктират членовете на комисиите по какъв начин да действат.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР