Целта е да проведем диалог, консенсусно да бъдат дискутирани новите

...
Целта е да проведем диалог, консенсусно да бъдат дискутирани новите
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Важно е "Новата сделка за потребителите" да бъде припозната и от самите хора

Целта е да проведем разговор, консенсусно да бъдат дискутирани новите и извънредно значими моменти на така наречен „ Нова договорка за потребителите “.

Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по при откриването на първия от поредност "Диалози с потребителите " в държавите-членки, който се организира през днешния ден в Представителството на Европейската комисия в България, оповестиха от пресцентъра на ведомството. Темата на форума е „ Новият търговски механизъм за потребителите: Модернизиране и подсилване правата на потребителите”. Инициативата за провеждането на разговорите е на Европейската комисия.

Според Маргаритов е значимо новите правила, основани от нормотвореца или институциите, да бъдат припознати и от самите хора, което ще им помогне да реализират и по-добро самочувствие като консуматори. „ Вече идващ е моментът, за който сме призвани да отговаряме ние, институциите – да се основава безусловно основателното усещане у потребителите, че има кой да ги отбрани тогава, когато те разполагат с задоволително цветен набор от права и все пак, има риск от тяхното нарушение или пък се стигне до съответни обстановки на неточно комерсиално държание.

По време на срещата в присъстивето на зам.-генералният шеф на Генерална дирекция "Правосъдие и консуматори " Франциско Фонсека Морильо ще бъдат разисквани Новите оферти на Еврокомисията против разликите в качеството на продуктите с представители на потребителските организации, бизнеса и националните органи, отговарящи за отбрана на потребителите.

Страната ни е хазаин на събитието в границите на Председателството си на Съвета на Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР