Целта е да не се допуска те да се разхождат

...
Целта е да не се допуска те да се разхождат
Коментари Харесай

В столицата обмислят полицаи да следят за контактните лица на COVID болни в спешните кабинети

Целта е да не се позволява те да се разхождат свободно из града
Новият регионален шеф на столицата събра за първи път спешния Коронавирус щаб. След съвещанието стана ясно, че стягане на ограниченията за момента не се планува, предава Българска национална телевизия.

Притеснение буди обаче скритата заболеваемост.

Затова служители на реда ще да наблюдават с кой отиват пациентите с ковид за лекуване и ще ревизират околните, изясни Иван Кючуков.

Те ще го подават като контактен в РЗИ. Целта е да не се позволява контактни на инфектирани с ковид да се разхождат свободни из града.

„ Когато болният идва в незабавното поделение за Коронавирус, той не идва самичък, придружаван е от един-двама близки. Влиза единствено болният обаче, а огромна част от тези, които са към него, не се карантинират и се изпускат “, изясни Кючуков.

В София са разкрити над 2 000 кревати за лекуване на коронавирусна зараза. Според шефа на СРЗИ сега има задоволително свободни кревати, които да поемат нуждаещите се пациенти.

Областният шеф Кючуков сподели, че за момента не се планува ротация или прекосяване на учениците към онлайн образование.

Директорът на Специализираната болница по Детски заболявания „ Проф. Иван Митев “ заяви че, все още има по-сериозен напън към персоналните лекари и поради по-лекото протичане на Омикрон по-малко деца имат потребност от лекуване в болница.

Благомир Здравков сподели, че в педиатрията сега има 2 свободни коронавирус кревати, само че в столицата има задоволително детски коронавирус кревати. Увеличават се обаче инфектираните и карантинирани медици. По искане на регионалния шеф се изследва опцията за откриване на спомагателни детски кревати, които при нужда да поемат лекуването на деца от други градове на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР