Целта е да изградим отбор, ние знаем по какъв път

...
Целта е да изградим отбор, ние знаем по какъв път
Коментари Харесай

Гонзо: След две години ще имаме отбор, с който да се гордеем

" Целта е да изградим тим, ние знаем по какъв път сме тръгнали, знаем какъв брой е сложен. Сигурно има доста хора, които ще подлагат на критика, само че съм уверен, че след две години ще имаме тим, с който да се гордеем ", съобщи техническият шеф на БФС Георги Иванов при завръщането на националния тим в България след вчерашната загуба от Унгария с 0:3 .
Георги Иванов-Гонзо.
" Лъвовете " записаха две следващи провали на старта на евроквалификациите от Черна гора и Унгария и на процедура изгубиха шансове да се класират за финалите на Евро 2024 . " Чисто теоретично още имаме шансове, само че видяхме, че има тимове, изключително Унгария, която превъзхожда с едно равнище нашия тим. Трябва да гледаме действително, имаме млади футболисти, сега построяваме тим, напрежението при тях е по-голямо. Срещнахме тим през вчерашния ден, който не е Унгария от преди 15 години. Видяхме футболисти, които имат над междинното европейско равнище, неслучайно играят в такива тимове. Беше доста мъчно, изключително за нашата отбрана да отговори на тяхната скорост. Имаме върху какво да работим. Да не забравяме, че ни липсват футболисти - Антон Недялков, Петко Христов, Илиян Стефанов, Доминик Янков ", разяснява Иванов.

" Не съм видял в живота някой да е съумял, без да рискува. Някой би трябвало да направи крачката, само че ние знаем къде е бъдещето. Трябва да изминем този път. Трябва доста неща да се трансформират, самите президенти на клубовете да погледнат към общото богатство за България, тъй като виждаме, че все по-малко български футболисти играят. Това са неща, които въздействат. Ние нямаме като Бразилия 20 милиона футболисти и когато не играят, не са на нужното равнище. Смятам, че това е проблем за българския футбол ", добави Гонзо.

" Вие смятате ли, че националният селекционер ще вдигне за три дни скоростта на играчите? Просто в клубовете се работи по подобен метод. В българското състезание се играе муден футбол и това се придвижва в националния тим. За да бъдеш на приблизително европейско равнище, какъвто е тимът на Унгария, би трябвало да имаш скорост, техника на скорост, да си здрав, мощен, избухлив, това са качества, които самите клубове би трябвало да развиват в техните футболисти. Ние сме удовлетворени от всички, натрупахме нужния опит, видяхме някои млади футболисти, като един Коко Илиев, който сподели положителни игри за 18-годишно момче. Това е бъдещето, това е пътят, които сме поели, и няма да се откажем. След две години България ще бъде на друго равнище. Някой път загубата е по-добра от успеха ", сподели още той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР