Целта е да бъде създадена иновативна учебна среда и внедрени

...
Целта е да бъде създадена иновативна учебна среда и внедрени
Коментари Харесай

13 училища в Русенско получават финансиране за иновации

Целта е да бъде основана новаторска образователна среда и внедрени нови способи на преподаване

Над 37 113 лв. ще получат 13 учебни заведения в региона, които работят по Национална стратегия „ Иновации в деяние “. Това оповестиха от Министерството на образованието и науката.

18 215 лв. се отпускат запопуляризиране и мултиплициране на положителни нововъведения. Предвижда се с тях да се осъществят партньорства с визити в учебните заведения за показване на положителни просветителни нововъведения. По този модул се финансират 10 учебни заведения. Четири от тях са новаторски и те получават по 3643 лв.. Това са Начално учебно заведение „ Петко Рачев Славейков “ в Бяла, Основно учебно заведение „ Никола Обретенов “, Основно учебно заведение „ Любен Каравелов “, а Английската гимназия „ Гео Милев “ ще бъде субсидирана със 7286 лв..

Останалите 6 учебни заведения са неиновативни и те ще вземат по 2583 лв.. Това са Основно учебно заведение „ Отец Паисий “ в Мартен, Средно учебно заведение „ Възраждане “, Професионална гимназия по превоз, Основно учебно заведение „ Олимпи Панов “, Професионална гимназия по селско стопанство „ Ангел Кънчев “ и Основно учебно заведение „ Христо Ботев “ в Ценово.

3400 лв. министерството отпуска за 3 учебни заведения в Русенско, които би трябвало да закупят материали, образователни средства и принадлежности за използване на новаторски способи на преподаване. Това са ОУ „ Отец Паисий “, което взема 1800 лв., а по 800 лв. получават ОУ „ Братя Миладинови “ и СУПНЕ „ Фр. Шилер “. Учебните заведения основават новаторска образователна среда и нови способи на преподаване.

Целта на националната стратегия „ Иновации в деяние “ е да се разпространяват и популяризират сполучливите нововъведения, да се подкрепи въвеждането на нови просветителни артикули и да се сътвори мрежа от новаторски учебни заведения за шерване на опит.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР